Karada uyusa ayrı dert, suda uyusa ayrı dert... Bu yüzden gece uyurken suyun içinde sadece bir gözünü ve beyninin yarısını kapatıp uyuyorlardı. İlk kez incelendi

Bilim insanları tarafından uzun zamandır üzerinde çalışmalar yapılan deniz memelilerinin uyku düzenleri, şaşırtmaya devam ediyor. Suyun içinde gece uyurken beyinlerinin yarısı ve gözlerinin biri daima açık olan deniz memelilerinin bu tuhaf uyku düzenlerinin nedeni belli oldu. Ancak bunu nasıl yapabiliyorlar? İçlerinden biri ilk kez incelendi.

Bilim insanları tarafından uzun zamandır üzerinde çalışmalar yapılan deniz memelilerinin uyku düzenleri, şaşırtmaya devam ediyor. Suyun içinde gece uyurken beyinlerinin yarısı ve gözlerinin biri daima açık olan deniz memelilerinin bu tuhaf uyku düzenlerinin nedeni belli oldu. Ancak bunu nasıl yapabiliyorlar? İçlerinden biri ilk kez incelendi. Deniz memelilerinin, arada bir hava almak için yüzeye çıkmaları gerekir. Bunu uyurken yapmaları pek mümkün değildir. Ayrıca suyun yüzeyinde yüzemezler ve uyuyamazlar çünkü bu onları yırtıcı hayvanlara ve ısı kaybına maruz bırakır. Peki, deniz memelileri kendilerini riske atmadan nasıl gözlerini kapatabilirler?