Kayalıklarda araştırma yapmaya giden araştırmacılar gördükleri karşısında kala kaldı. 129 milyon yıldır hiç kimse fark etmemiş

Kayalıklarda araştırma yapan araştırmacılar gördükleri kalıntılar karşısında kala kaldı. Yapılan araştırmalar sonucunda yaklaşık 129 milyon yıldır orada olan izlerin daha önce kimse tarafından fark edilmeden orada öylece durdukları anlaşıldı. Araştırmacıları heyecanlandıran kuş fosilleri, bölgede kuşları yaşadığına dair en eski kanıt sayılacak. Daha önce yapılan araştırmalarda bölgede hiç ortaya çıkmadığından kuşların yaşamadığı varsayılıyordu.

Viktorya döneminden kalma bir plajda kayalara kazınmış antik işaretlerin keşfi, Dünya'daki hayata dair anlayışımızı değiştirmeye yardımcı olabilir. Yalnızca sular çekildiğinde görülebildiğinden, minik fosilleri bulma şansı milyonda birdi. Wonthaggi'nin engebeli kıyı şeridini ziyaret eden nesiller boyu yerel yüzücüler ve şnorkelle dalışçılar onları özlemişti. Daha sonra dinozor kemikleri arayan yerel bir araştırmacı işaretleri fark etmeye başladı ve birkaç yıl içinde 27 tanesini belgeledi. Melbourne'un 150 kilometre doğusunda bulunan fosiller, kuş ayak izinin tüm özelliklerini taşıyordu.