Kilis, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Elazığ, Tunceli ve Malatya'ya o bölgenin hepsine aynı anda aynı ürkünç uyarı... Isırınca sakın sarkıtmayın

Havaların ısınmasıyla birlikte dünyada ve Türkiye'de sayıları korkunç derecede artan yılan ısırığı vakaları da arttı. Uzmanı, yılan ısırıklarına karşı herkesi uyardı. Yılan ısırığından korunmak ve ısırığa maruz kalındığında yapılması gerekenleri tek tek anlattı. Özellikle kırsal alanda yaşayanların evlerinin çevrelerini fare ve sıçanlardan temizlemesi gerektiğini vurgulayan uzman, bu sayede evlerin çevresinde yılan olma olasılığının da azalacağının altını çizdi.

Tüm dünyayı korkutan yılanların sayıları, iklim değişikliğiyle birlikte dünyanın pek çok noktasında arttığı gibi ülkemizde de artıyor. Uzmanlar, yılan ısırığı vakalarının arttığının altını çizerken Türkiye'de en çok yılan görülen Kilis, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Elazığ, Tunceli ve Malatya'da yaşayan vatandaşlara uyar yapıldı. Özellikle kırsal bölgelerde evlerin çevresin görülen fare ve sıçanların temizlenmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.