Kreş yardımından nasıl faydalanılır? Bin 15 TL yardım yapılacak! Kreş yardımına nasıl başvurulur? Kreş yardımına kimler başvurabilir?

Devlet tarafından yapılan yardımlardan biri de kreş yardımıdır. Kreş yardımı yapıldığını öğrenen vatandaşlar, kreş yardımından kimlerin faydalanabileceğini merak ediyor. Son zamanlarda merak edilen bu yardıma nasıl başvurulacağına dair detaylar...

Kreş yardımından faydalanabilmek için belirtilen başvuru şartları sağlanmalıdır. Şartlar sağlandığı takdirde herkes bu yardımdan yararlanabilir. Son dönemde kreş yardımı başvuruları artmıştır. Kreş yardımları, ekonomik durum ve başvurular göz önünde bulundurularak her yıl artış göstermektedir. Asgari ücrete gelen artışla beraber diğer yardım ödemelerinde olduğu gibi kreş yardımı ödemelerinede zam gelmiştir. 

Kreş yardımından kimler faydalanabilir?

- Yoksulluk sınırındaki aileler

Haberin Devamı

- Annesini, babasını veya her ikisini kaybeden çocuğa bakan yakını

- Çalışan anneler

Kreş yardımından kimlerin faydalanabileceği en çok merak edilen sorulardan biridir. Kreş yardımından kreşe gidecek yaşta çocuğu olan ve yoksulluk sınırının altında bir gelire sahip olan aileler yararlanabilemektedir.

Aynı zamanda anne veya babasını ya da her ikisini de kaybetmiş olan çocukların bakımını üstlenmiş olan kişilerin kreş yardımına başvuru yapıp yapamayacağı merak ediliyordu. Kreş yardımından, başkasının çocuğuna bakan kişiler faydalanabilmektedir. Ancak bu durumda da belirlenen şartları sağlamak gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kreş yardımından çalışan anneler de faydanalabilmektedir. Çalışan kadınların, iş gücüne devam etmesini desteklemek amacıyla devlet tarafından çalışan annelere de kreş yardımı yapılacağı duyurulmuştur. Proje kapsamına alınan çalışan anneler için kreş masrafı yükü ortadan kalkıyor. 

Kreş yardımı hangi durumda kesilir?

Kreş yardımına başvurarak, yardımdan yararlanmaya hak kazanan aileler, kreşin devam ettiği süre boyunca develet tarafından bu ödemeyi almaya devam etmektedir. Bu sebeple çocuklar eğitimin ilk adımı olan kreşte dahi sosyal devletçilik ilkesini benimseyen Türkiye Cumhuriyeti tarafından ücretsiz bir şekilde eğitim görebilmektedir. Ödenen bu yardımı ancak çocuğun kreş giderleri için kullanabilmektedir. Aksi bir durumun tespit edilmesi halinde ödenek kesilir ve yüksek miktarda cezalar kesilir. 

Haberin Devamı

Kreş yardımı şartları nelerdir? 

Kreş yardımından faydalanmak isteyen, başkasının çocuğuna bakan kişiler ile çocuğun aynı adreste ikamet etmesi gerekmektedir. İkamet adresleri çocukla aynı olan kişiler, kreş yardımında başvuru yapabilmektedir. Başvuru süresi, gerekli belgelerin tesliminin ardından 1-3 haftalık bir araştırma sürecinin ardından sonuçlanmakta ve bilgi verilmektedir. Sonucun olumlu olması halinde çocuğa bakan kişinin hesabına yatmaktadır. 

Kreş Yardımına nasıl başvurulur?

- Kreş yardımı başvurusunun doldurulması gerekmektedir.

- Kreş yardımına başvuran kişi ve kreş yardımını alacak kişinin TC kimlik belgesi gereklidir.

- Başvuran kişinin de adına başvurulan kişinin de nüfus kayıt örneği başvuru için gerekli belgeler arasında yer almaktadır.

- Kreş yardımına başvuracak kişinin işyeri onaylı maaş bordrosu gereklidir.

- Tüm bu belgelerin toplanması ve kreş yardımı için teslim edilmesi sonucunda başvuru gerçekleşir.

- Başvuru sırasında verilen bilgi ve belgelerin doğruluğunun kontrol edilmesi yaklaşık olarak 1-3 hafta aralığında sürmektedir.

- Belge ve bilgilerin doğruluğu teyit edildiğinde başvuru esnasında verilen telefon numaranız üzerinden ilgili birimler iletişime geçmektedir.

Eğer başvuru esnasında verilen belge ve bilgilerde bir yanlışlık tespit edilmişse başvuru otomatik olarak geçersiz sayılmaktadır.

Kreş yardımına başvurmak için aşağıdaki bağlantı üzerinden gerekli bilgiyi resmi kaynaklardan almak mümkündür.

Hemen Kreş yardımı proje sayfası için tıklayabilirsiniz.

Bağlantıya tıklayarak kreş yardımı için ihtiyaç duyulan tüm bilgi yukarıda yer aldığı gibi ilgili devlet dairelerine giderek ya da telefonla arayarak da bilgi almak mümkündür.

Kreş yardımı kaç TL olarak ödeniyor?

Aylık 304 TL olarak ödenen kreş yardımına, pek çok yardımdaki zamlar gibi zam yapıldı. Bu sayede aylık olarak ödenen bu yardımlar artık bin 15 TL olarak ödenecek. Kreş yardımlarına yapılan bu zam büyük ses getirdi. Sosyal Devlet anlayışıyla çalışan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaşlara pek çok alanda destek veriyor. 

Sonraki Haber