Polis çöpçü kılığında suçüstü yakaladı

Kendisini 'savcı' ve 'polis amiri' olarak tanıtıp birçok kişiyi dolandıran A.O., çöpçü kılığına girmiş polisler tarafından suçüstü yakalandı. Yakalanma anı saniye saniye kaydedildi.

Olay, Ankara’da gerçekleşti. Polis ekiplerinin gelen ihbarlar doğrultusunda çalışma başlattığı çalışmaları sonucu, kendisini savcı ve polis amiri olarak tanıtıp birçok kişiyi dolandırdığı bir kişiyi takibe aldı.

Çalışmalar ve incelenen güvenlik kameraları doğrultusunda şüphelinin A.O. olduğunu belirledi. A.O.’yu 'çöpçü' kılığında takibe alan polis ekipleri, Hacı Bayram Veli Camii avlusunda bir vatandaşı dolandırırken şüpheliyi suçüstü yakaladı. A.O. gözaltına alınırken, 'çöpçü' kılığındaki operasyon, polis kamerası tarafından kaydedildi.

A.O.’nun mağdurları, ‘FETÖ soruşturmasında adınız geçiyor’ diyerek korkuttuğu ve aklamak için para talep ettiği belirlendi.

Dolandırılan vatandaş 150 bin TL değerindeki altını şüpheliye verdi

Haberin Devamı

Şüpheli A.O., bir vatandaşı arayarak FETÖ terör örgütüne yönelik operasyon düzenleyeceklerini ve bu kapsamda kendisinin de gözaltına alınacağını belirterek, mağdur vatandaşa, 'Eğer 150 bin TL para verirsen seni aklarım' dediği öğrenildi. Ayrıca, mağdur vatandaşın da 150 bin TL değerinde altını şüpheliye verdiği öğrenildi.

Öte yandan A.O.’nun otomobilinde yapılan aramada ise çok sayıda suçta kullanılan cep telefonları, peruklar, şapkalar ve kıyafetler ele geçirildi. Gözaltına alınan A.O.’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.

Sonraki Haber