Sivas’ta arkeologlar toprakta yaptıkları kazıdan sonra heyecandan duramadıkları. Dünyanın tanıdığı o meşhur tapınağa belki de iki karış kaldı

Sivas’ta Kayalıpınar (Samuha) antik kentinde bu yıl kazılarına devam eden arkeologlar, çok önemli buluntular elde etti. Arkeologlar tarafından gerçekleştirilen kazılar sonucunda Hititlerin sözde tanrıçası Şausga’nın meşhur tapınağına çok yakınlaşıldığı düşünülüyor. Bu da arkeologları heyecanlandırıyor.

Sivasta yapılan çalışmalarda kazı ekiplerini heyecanlandıran gelişmeler yaşandı.Kayalıpınar (Samuha) antik kentinde bu yılki tamamlanan kazıda bulunanlar, Hititlerin sözde tanrıçası Şausga’nın meşhur tapınağına işaret etti. Kazı ekipleri, Hitit kalıntılarında sıkça sözü edilen meşhur tapınağı bulduklarını düşünüyor.Sivas’ta Kayalıpınar (Samuha) antik kentinde bu yılki kazı çalışmalarında bulunanlar, Hititlerin sözde tanrıçası Şausga’nın meşhur tapınağına işaret etti.

MEŞHUR TAPINAĞA ÇOK YAKLAŞTIKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR 

Kazı ekibi meşhur tapınağı bulduklarını düşünüyor. Sivas ili Yıldızeli İlçesi Kayalıpınar Köyü sınırları içinde bulunan Kayalıpınar (Samuha) Örenyeri Kazı çalışmalarının bu yıl planlanan kısmı tamamlandı. Sivas Müze Müdürlüğü Başkanlığında 2005 yılında başlanılan çalışmalarına, kazı başkanı Doç. Dr. Vuslat Müller-Karpe’nin vefatı nedeniyle bir süre ara verilmişti.