Bakan Koca: 35 canımız hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremde verdiği son bilgilere göre "Depremde 35 can kaybımız var. 35 canımız hayatını kaybetti" dedi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-Depremde 35 canımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

- Bunun dışında toplam 823 kişi kuruluşlarımıza sağlık kuruluşlarında müracaat etti. Şu an yoğun bakımlarımız da 8 hastamızın olduğunu ve 8 hastadan 3 hastamızın durumunun ağır olduğunu söyleyebilirim.

- Diğer hastalarımız serviste takip ediliyor. Bu anlamda ciddi bir sorun olmadığını söyleyebilirim.

Haberin Devamı

- Ameliyat müdahalesi yapılan 15 hastamız oldu. Bu müdahale yapılan hastalarımızda da herhangi bir ağır durumun olmadığını söyleyebilirim.

-Özellikle salgın döneminde bugüne kadar örneğini görmediğimiz şekli ile salgın döneminde bir deprem felaketiyle karşı karşıyayız.

- Bu dönemde salgınla mücadele ederken tedbirleri hassasiyetle vatandaşlarımızdan uymalarını özellikle istiyorum.

- Diğer yandan salgına yenik düşmemeliyiz 

Haberin Devamı

- Çalışanların, görevlilerin STK'lar daha yoğun çalışıyorlar. Ama bu elemanları sürekli sağlamak açısından dinlendirerek onların özellikle salgını mücadelede de bir şekilde tedbirleri uymalarını sağlayarak hareket etme gayreti içindeyiz.

- Vatandaşımıza da özellikle alanlarda hem AFAD olsun hem bakanlığımız ve UMKE ekiplerimiz olsun bu anlamda yoğun maske dağıtma gayret ve çabası içindeler.

- Hem dezenfektan hem maske bununla ilgili özellikle vatandaşımızın tedbirlere uyma noktasında bir hassasiyet göstermelerini kurtarma ekipleri de bu noktada bir dairede içinde olmalarını özellikle sağlama çabası içerisindeyiz

- Seher Hanım gördüm ama birazdan İnci kızımızı Eda hanımın özellikle yoğun bir gayretle göçük altında damar yolunu açarak bir çaba içinde olduğunu biliyoruz

Haberin Devamı

- İnci kızımızı da birazdan görüyor olacağım 

- Seher hanımın 3 yavrusundan biri hayatını kaybetti. Diğer ikisi ile ilgili şuan takipteyim. Takipçi olacağaım.

Sonraki Haber