İbrahim Kalın: S-400 yakın tarihte gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, S-400 konusuyla ilgili olarak, "Yakın tarihte gelecek, aktif şekilde kullanılacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'deki kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Kalın, Erdoğan - Ali Babacan görüşmesi, Türkiye-İran-Rusya 3'lü zirvesinin ne zaman yapılacağı ve merak edilen kabine revizyonu konularına dair açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-Türkiye, Rusya ve İran'ın katılacağı 3'lü zirve Cumhurbaşkanımızın ev sahipliği ile Ağustos ayında gerçekleştirilecek. Tarihler üzerinde çalışıyoruz, hazırlıkları yapmaya başladık.

-Ekonomideki, döviz kurundaki iyileşme sevindirici haber. G-20'de yapılan temaslar ve olumlu gelişmelerin devam edeceği yönünde değerlendiriyoruz. 

Haberin Devamı

S-400 teslimatı

-Artık nihai aşamaya doğru hızla ilerliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler... Patriot konusunda beklentimizi karşılayacak çözümler sunulmayınca S-400 konusuna geçildi. Çok yakında teslimata başlanacak ve aktif olarak kullanılacak. Hava savunma güvenliği ihtiyaçları konusunda hayata geçirilen bir projedir. Aktif olarak kullanılacaktır. 

Yüksek İstişare Kurulu'nun üyeleri 

- Yüksek İstişare Kurulu'nun uygulaması yakınlarda gerçekleşti. Bu kurulun şu anda üyeleri atanmış durumda. Cumhurbaşkanımızın tasarrufunda olduğu için ilaveler olabilir. Sayın Bülent Arınç, İsmail Kahraman, Köksal Toptan ve Yıldırım Akbulut. Bu devlet adamlarından oluşmaktadır. Elde ettikleri tecrübeyi bugünkü ihtiyaçlar doğrultusunda Cumhurbaşkanımıza sunmak için oluşturulmuştur. İcra kurulu değil istişare kuruludur adı üstünde. İlk çalışmasını yaptı. Belli periyotlarla toplanacaklar, brifing alabilecek, raporlar oluşturup Cumhurbaşkanımıza sunacaklar.

Haberin Devamı

Ali Babacan ile görüşme

-Cumhurbaşkanımızın, Ali Babacan ile bir göürşmesi oldu. Bu konuyla iligli bir bir takım iddialar var. İçeriğiyle ilgili bilgi veremem.  Sayın Cumhurbaşkanımız kendileri bunu paylaşırlar.

Kabine Revizayonu

Kabine değişikliği konusunda Cumhurbaşkanımız net bir cevap verdi. Kendi tasarrufunda olan bir konudur. Bunun ne zaman ne şekilde yapılacağını kendisi değerlendirir. Bugün itibariyle böyle bir şey gündemimizde yok.

Sonraki Haber