Tarımda, çiftçilere bayram ettirecek bir yenilik! Keşke olsa diye iç geçiriyorlardı, ilk aşama tamamlandı bile. Yakında çiftçilerin o derdi son bulacak

Tarımda, çiftçilere bayram ettirecek yenilik üzerinde yapılan çalışmaların ilk aşaması tamamlandı. Çiftçilerin, en büyük sorunlarından biri olan tarladaki yabani otlar için geliştirilen yeni teknoloji sayesinde mahsule zarar vermeden istenmeyen yabani otlar ortadan kaldırılacak. Yabani otlardan kolayca kurtulmak için iç geçiren çiftçilerin o derdi yakında son bulacak.

Tarımda, çiftçilere bayram ettirecek yenilik üzerinde yapılan çalışmaların ilk aşaması tamamlandı. Bilim insanları, son teknolojileri bitki sağlığı ürünlerine güvenilir ve etkili bir alternatif bulmak için kullanmaya devam ediyor. İlk aşaması tamamlanan son teknoloji sayesinde çiftçilerin, en büyük sorunlarından biri olan tarladaki yabani otlar ortadan kaldırılacak. Lazerle ayıklama çok hızlı bir şekilde gerçeğe dönüşüyor. İstenmeyen yabancı otları lazer patlamasıyla cerrahi hassasiyetle ortadan kaldırılıyor, yapay zeka sayesinde bitkileri ayırt ediliyor.