Türkiye için bir bu eksikti... Araştırmacılar yaptıkları analizin sonucunu açıkladı. Önce İngiltere'yi vuracak, oradan sekip Almanya, İspanya, İtalya, Türkiye

Türkiye için bir bu eksikti. Onun da haberi yeni geldi. Yurt dışında araştırmacılar yaptıkları analizin sonucunu açıkladı. Bilim insanlarına göre, böyle giderse önce İngiltere'yi vuracak, oradan sekip Almanya, İspanya, İtalya, Türkiye'ye kadar gelecek. Durum çok kötü. Grönland'daki buzların erimesi, İngiltere dahil Avrupa'nın bazı bölgelerinde kavurucu sıcak yazlara yol açabilir. Türkiye'ye kadar gelecek kavurucu sıcaklar, 2024 yazı için korkuyu şimdiden ateşledi.

Türkiye için bir bu eksikti. Onun da haberi yeni geldi. Yurt dışında araştırmacılar yaptıkları analizin sonucunu açıkladı. Bilim insanlarına göre, böyle giderse önce İngiltere'yi vuracak, oradan sekip Almanya, İspanya, İtalya, Türkiye'ye kadar gelecek. Durum çok kötü. Grönland'daki buzların erimesi, İngiltere dahil Avrupa'nın bazı bölgelerinde kavurucu sıcak yazlara yol açabilir. Türkiye'ye kadar gelecek kavurucu sıcaklar, 2024 yazı için korkuyu şimdiden ateşledi.Ulusal Oşinografi Merkezi'nden (NOC) uzmanlar, Kuzey Atlantik'teki tatlı suyun Avrupa'daki daha sıcak ve kurak yazlarla bağlantılı olduğunu ve bunun yıllar öncesinden tahmin edilebileceğini buldu.