Türkiye'nin 4 bir tarafını da çevreledi... Edirne, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Mersin, Adana'ya flaş uyarı! Aniden tüm gücüyle vuracak

3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin 4 tarafını da çevreledi. Edirne, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Mersin, Adana'ya flaş uyarı yapıldı. El Nino hava olayının etkileri Türkiye'de hala hissediliyor. Araştırmacılar, Türkiye'nin deniz suyu sıcaklıklarının bir türlü düşmediğini, bu yüksek sıcaklıkların ise çok şiddetli yağmurlara neden olacağını söyledi. Şiddetli yağış bir anda tüm Türkiye'yi vuracak.

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, El Nino etkisiyle denizlerin geç soğuduğunu, bu durumun, hava kütlelerini etkileyerek ani yağışlara yol açabileceğini kaydetti. El Nino etkisiyle hava sıcaklıkları ekim ayında mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, deniz yüzey suyu sıcaklıklarında da rekor seviyeler ölçüldü. Avrupa Birliği'ne bağlı Copernicus İklim Değişikliği Servisi verilerine göre ekim ayında 20,79 santigrat dereceyle tüm zamanların en yüksek ekim ayı deniz yüzey suyu sıcaklığı kaydedildi. Bu sıcaklık, 1991-2020 ortalamasının 0,58 derece, El Nino'nun daha önce görüldüğü 2015 ekim ayından ise 0,27 derece üzerinde.