Yaklaşık 5000 yıl önce Yamnaya adı verilen büyükbaş hayvan çobanlarının büyük göçü yoluyla giriş yaptı. Yanlarında insanlığa korkunç bir şey de getirdiler

Uluslararası bir bilim insanı ekibi, yaygın bir hastalık hakkında yaptıkları araştırma sonucunda çok tuhaf bir gerçekle karşılaştılar. Arkeolojik kazılarda meydana çıkan eski dişler ve DNA kalıntıları soruların cevabını verdi. Yaklaşık 5000 yıl önce Yamnaya adı verilen büyükbaş hayvan çobanlarının büyük göçüyle birlikte kuzeybatı Avrupa'ya giriş yaparken yanlarında insanlığa korkunç bir hastalık olan MS (Multipl skleroz) getirdiler.

Uluslararası bir bilim insanı ekibi, yaygın bir hastalık hakkında yaptıkları araştırma sonucunda çok tuhaf bir gerçekle karşılaştılar. Ekip, cevabı eski dişlerin ve kemiklerin DNA'sında ortaya çıkardıklarını söylüyor. Atalarımızı hayvan hastalıklarından koruyan genler artık multipl skleroz (MS) riskini artırıyor. Araştırmacılar, keşiflerini hastalığın evrimini anlamada "kuantum bir sıçrama" olarak adlandırıyor.