Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Bin 823 lira para cezası var!

Ehliyet sahibi olan herkesi ilgilendiren bir uygulama yürürlüğe girdi. 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak ola uygulamada uymayan ehliyet sahiplerine bin 823 lira para cezası verilecek.

Otoyollarda hız sınırında değişikliğe gidildi. Hız sınırları Edirne’den Şanlıurfaya kadar uzunan otoyolda 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında 140 kilometre/saate çıkarıldığı duyuruldu. Ayrıca 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere otoyollara göre değişmekle birlikte hız sınırlarında saatte 10-20 kilometreye kadar artışlar yapıldığı bildirildi.

13 kilometreye kadar çıkarıldı

Konu ile ilgili olarak Edirne-İstanbul, İstanbul-Ankara, Niğde-Mersin-Şanlıurfa ile Çeşme-İzmir-Aydın otoyollarının mevcut 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artıtıldı ve 130 km/s’ye kadar çıkarıldı.

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırıldı ve  artık 140 km/saate çıktığı belirtildi.

Haberin Devamı

1 Temmuz itibariyle başladı

Yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırının 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltileceği belirtildi ve 1 Temmuz’da başlayan uygulama kapsamında otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalara da devam edildiği açıklandı.

Bin 823 lira cezası var

Tüm bu hız limiti artıtımı değişiklikleri yanı sıra radar cezası hız sınırını aşan ehliyet sahibi sürücülere ceza uygulanıyır. Maksimum hız sınırını aşan ve ve trafiğ tehlikeye atan ehliyet sahibi sürücülere radare cezası kesiliyor. 2022 güncel radar cezası ise 1823 lira olarak belirlendi. Hız sınırına uymayan sürücülere 1823 lira para cezası uygulanacak.

Sonraki Haber