Andone: Türkiye'de futbol ölüm kalım meselesi

Sivasspor karşısında attığı 2 golle Galatasaray'ın galibiyetinde önemli bir rol oynayan Florin Andone, İspanyol AS gazetesine konuştu, Türkiye'deki futbol atmosferini anlattı.

Andone: Türkiye'de futbol ölüm kalım meselesi
Fotoğraf: AS gazetesi

Rumen golcü, Türkiye'deki yeni hayatından bahsetti. İspanya'da Castellon, Cordoba ve La Coruna şehirlerinde, İngiltere'de ise Brighton'da forma giyen futbolcu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"12 yaşında İspanya'ya geldim" diyen Andone "10 yaşında babamı kaybettim, annem yeniden evlendi. Sonra kendimi İspanya'da buldum" diye konuştu.

Andone "Vinaroz'da yeni bir hayata başladım, bazı scout'lar gelip beni izledi ve Castellon'da oynamaya başladım. 19 yaşıma geldiğimde Villarreal'le sözleşme imzaladım. Buradan Atletico Baleares'e kiralandım ve sonrasında da Cordoba'ya transfer oldum" dedi.

Cordoba'da başarılı olduğunu belirten Andone, Türkiye'deki futbol maçlarındaki atmosferi de anlattı.

"Türkiye'de futbol zalim, aslanın yuvasına girmek gibi" diyen Andone "İspanya'da ve İngiltere'de futbol oynadım. Galatasaray'da sadece 4 maç yaptım. Diyebilirim ki hayatımda daha önce böyle bir atmosfere şahitlik etmedim. Türkiye'de insanlar için futbol ölüm kalım meselesi. Galatasaray, Türkiye'nin Real Madrid'i ya da Barcelona'sı gibi. Kendi evimizde oynarken çok fazla baskı görüyoruz" dedi.