Anıtkabir'de dikkat çeken kare: Bahçeli ve Akşener bir arada

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85'inci yılında, Anıtkabir'de düzenlenen törende Meral Akşener ile Devlet Bahçeli'nin ortak pozları dikkat çekti. İki lider aynı karede poz verirken, bir süre yan yana yürüdükten sonra tokalaşarak ayrıldı.

Anıtkabir'de dikkat çeken kare: Bahçeli ve Akşener bir arada

Anıtkabir'deki 10 Kasım törenleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki sıcak karelerine sahne oldu.

İki lider, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybedişinin 85. yıl dönümünde Anıtkabir’de devlet erkanının katılımı ile düzenlenen törende bir araya geldi. Akşener ve Bahçeli’nin yana yana sohbet ederek yürümesi ve poz vermesi dikkat çekti.

Anıtkabir'de dikkat çeken kare: Bahçeli ve Akşener bir arada - Resim : 1

AKŞENER BAHÇELİ’YLE KONUŞURKEN AĞZINI KAPATTI

Anıtkabir'de dikkat çeken kare: Bahçeli ve Akşener bir arada - Resim : 2

Bahçeli ve Akşener, Atatürk’ün manevi huzuruna çıktıktan sonra yan yana merdivenlerden indi. Akşener, Bahçeli’ye söylediği ifadeler duyulmaması için eliyle ağzını kapattı.

Bahçeli ise tebessüm ile karşılık verdi. Merdivenlerin bittiği noktada ayrılan iki liderden Akşener, Bahçeli’ye ‘Hayırlı günler’ diledi. Akşener’in ardından İYİ Partili kurmaylar da Bahçeli’nin elini sıktı.

Anıtkabir'de dikkat çeken kare: Bahçeli ve Akşener bir arada - Resim : 3

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da birlikte poz vermişti.

NE OLMUŞTU?

2016’da MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, 2017 yılında İYİ Parti’yi kurmuştu. Akşener, İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren MHP lideri Bahçeli ile birbirlerine yönelik sert açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

İki aynı siyasi gelenekten gelen Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kimi zaman aralarında ayrı görüşler yaşansa da son olarak Bahçeli’nin yaptığı ‘geri dön’ çağrıları ile “acaba yeniden bir araya gelebilirler mi” tartışmalarına neden olmuşlardı. Ankara’nın siyaset gündeminde sürekli yükselen tansiyonun ardından verilen bu görüntü siyasette rüzgarın bir anda tersten esebileceğini de hatırlattı.