Ankara'da Gökçek döneminin ihaleleri incelenecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin son 4 yılda gerçekleştirdiği Melih Gökçek dönemine ait peyzaj ve asfalt ihaleleri incelenecek. Karar belediye meclisinde oy birliğiyle alındı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti grubunun 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşların peyzaj ve asfalt ihalelerini incelemek üzere araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önergesini oylamaya sundu. Tüm üyelerin evet oyu kullandığı önerge konusunda açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Mümin Altunışık, önergeye ilişkin konuşmasında, parti olarak haksızlıkların ve yolsuzlukların karşısında olduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin 2016-2019 yıllarına ait peyzaj ve asfalt ihalelerinin incelenmesi neticesinde oluşacak bilgi ve belgeleri Belediye Meclisinin yanı sıra kamuoyuyla da paylaşacaklarını bildiren Altunışık, "Daha sonrasında, varsa problem gerek Adalet Bakanlığı gerek İçişleri Bakanlığı gibi kim bu konuda yetkili ise gerekenin yapılmasını isteyeceğiz. Eğer komisyon İçişleri Bakanlığının müfettişlerine ihtiyaç duyarsa bizim bununla alakalı herhangi bir sakıncamız söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.