Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı yarın hizmete açılacak! 12 saatlik yol 2 saate düşüyor

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nda sona gelindi. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanırken iki il arasındaki seyahat süresi 2 saate inecek.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı yarın hizmete açılacak! 12 saatlik yol 2 saate düşüyor

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek hat, 26 Nisan Çarşamba günü hizmete açılacak.

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, 2003 yılından itibaren bir devlet politikası olarak demir yollarının yeni bir anlayışıyla ele alındığını, son 20 yılda demir yollarına 370 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını ve ulaştırma yatırımları içerisinde demir yollarına ayrılan payın yüzde 60'ın üzerine çıktığını söyledi.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı yarın hizmete açılacak! 12 saatlik yol 2 saate düşüyor - Resim : 1

1,4 MİLYON KİŞİ KONFORLU EKONOMİK SEYAHAT İMKANA KAVUŞACAK

Demir yolu yatırımlarının hem inşaat hem de elektromekanik ve sinyalizasyon anlamında uzun süreçler gerektirdiğine dikkati çeken Pezük, "Şu anda hep birlikte deneme sürüşlerini yapıyoruz. Hattımızdaki bütün inşaat ve elektromekanik işlerimizin ve sinyalizasyon testlerimizin tamamı bitti. Şu anda hattımızda deneme işletmesi yapıyoruz. En mutlu olduğumuz dönem yılların emeğinin karşılığını aldığımız, hattı baştan başa test ettiğimiz dönemler. 26 Nisan'da inşallah hem bizler hem de Ankara-Sivas arasındaki bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız sabırsızlıkla hattımızın açılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Pezük, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın üç ili doğrudan ilgilendirdiğini vurgulayarak, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'taki 1,4 milyon vatandaşın konforlu ekonomik seyahat imkanına kavuşacağını bildirdi.

İLK DEFA YERLİ RAY KULLANILDI

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu, hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldığına işaret ederek, 138 kilometre beton yolla tünellerde ilk balastsız yol (beton yol) uygulamasının da gerçekleştirildiğini bildirdi.