Ankara'da 34 muvazzafa FETÖ gözaltısı!

Ankara'da FETÖ operasyonunda tamamı görevde olan 34 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara'da 34 muvazzafa FETÖ gözaltısı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kara Havacılık Komutanlığı bünyesinde görevli 3'ü helikopter pilotu 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları"yla ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlenen 33 asker ile bu kişileri yönetip yönlendiren bir "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Gözaltı kararı verilen şüpheli askerlerin tamamının aktif görevde olduğu, aralarında iki yüzbaşı ve bir üsteğmenin de bulunduğu bildirildi. Şüphelilerden 3'ünün helikopter pilotu, diğerlerinin ise astsubay rütbesinde görev yapan helikopterlerin bakımından sorumlu teknik personel olduğu kaydedildi.

Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütüldüğü vurgulandı.

İzmir'de 12 tutuklama

Öte yandan İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) gizli yapılanmasına yönelik soruşturmada 10'u muvazzaf 12 şüpheli tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ'nün TSK'deki kripto yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan 15'i muvazzaf 17 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. 

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u muvazzaf 12'si tutuklandı.

Şüphelilerden 2'si adli kontrol şartıyla, 1 albay ile 2 astsubay da sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 10 Mayıs'ta 11 ilde düzenlenen operasyonda, "mahrem imamlarca" ankesörlü telefon ya da büfedeki hatlardan arandıkları belirlenen, aralarında aktif görevdeki 2 albay, 3 yüzbaşı, 2 üsteğmenin de bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.