Ankara’daki patlamaya tanık olan esnaf o anları anlattı: “En başta deprem olduğunu sandık”

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında 5 kişinin ölümüne sebep olan patlamayla ilgili konuşan görgü tanığı, “Deprem olduğunu hissettik en başta ama deprem olmadığını anladık sonra” dedi.

Ankara’daki patlamaya tanık olan esnaf o anları anlattı: “En başta deprem olduğunu sandık”

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda patlama sonrası yangın çıktı. MSB'den yapılan açıklamada, "Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur.

Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı" denildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlamayla ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den bilgi alarak, tahkikat başlatılması talimatı verdi.

Öte yandan Ankara Valisi Vasip Şahin ise yaptığı açıklamada, "İlk değerlendirmelerde patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşünülüyor" dedi.

Ankara’daki patlamaya tanık olan esnaf o anları anlattı: “En başta deprem olduğunu sandık” - Resim : 1

PATLAMAYA TANIK OLAN ESNAF O ANLARI ANLATTI

Dumanların yükseldiği fabrikanın çevresinde esnaf ise olaya ilişkin ilk başlarda deprem olduğunu sandıklarını ifade etti.

“EN BAŞTA DEPREM OLDUĞUNU SANDIK”

MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasının çevresindeki bir işletmede çalışan Ali Güleç, patlama anında büyük bir ses duyduklarını belirterek, “Bir anda ses geldi. Sonra da MKE’de patlama olduğunu duyduk. Camlarımızı salladı. Deprem olduğunu sandık en başta ama deprem olmadığını anladık” diye konuştu.