Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve İzmir'e çok önemli yeşil uyarı! Bir anda ortaya çıkıyor. Bütün emekleri perişan ediyor. Hepiniz öğrenin

Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve İzmir'de zeytin yetiştiriciliği yapan vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı gerçekleştirildi. Vatandaşların zeytin kurduna karşı dikkatli olması gerekiyor. Bu kapsamda kurda karşı bilgilendirme yapıldı.

Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve İzmir'e çok önemli yeşil uyarı! Bir anda ortaya çıkıyor. Bütün emekleri perişan ediyor. Hepiniz öğrenin

Türkiye'de en çok zeytin Ege ve Akdeniz bölgesindeki illerimiz Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve İzmir'de yetişiyor. Bu illerimizde kış sezonuna girerken yeşil zeytin hazırlıkları da başlayacak. Vatandaşlara ise şimdiden önemli bir konuda uyarı yapıldı. 

Antalya Ticaret Borsası (ATB) 4. Meslek Komitesi Üyesi Zafer Tan, üreticileri zeytinlerde çıkan zeytin kızılkurduna karşı uyardı. Zeytin hasadının gelmesiyle birlikte zeytin üreticileri bahçelerinde hasada başladı. Zeytinlerin üzerine gelen zeytin kızılkurdunun meyveye zarar verdiğini söyleyen Tan, zeytin üreticilerini uyardı.

Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve İzmir'e çok önemli yeşil uyarı! Bir anda ortaya çıkıyor. Bütün emekleri perişan ediyor. Hepiniz öğrenin - Resim : 1

ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Zarar gören zeytinin meyveleri hakkında üreticilere bilgilendirme yapan ATB 4. Meslek Komitesi Üyesi Zafer Tan, “Zeytinin meyvesinde olan zeytin kızılkurduna dikkat edelim. Zarar görmüş meyveler gelişemez, buruşup kurur ve dökülmeye başlarlar. Kuruma esnasında yara yerlerinin kenarları kabarır ve ortası çökük karakteristik bir durum alır. Erginlerin meyvelerde yapmış olduğu bu zarar çok önemlidir ve gerçek ürün kaybına sebep olmaktadır” dedi.

MÜCADELE YÖNTEMLERİNİ HERKESİN ÖĞRENMESİ GEREKİYOR

Tan, zeytin kızılkurduyla mücadeleye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Pupaların yok edilmesi için kış aylarında toprağın sürülmesi gerekmektedir. Zeytin kızılkurdu varlığı zeytin sineğine bağlı olduğu için zeytin sineğine karşı uygun ve etkili bir mücadele yapılması durumunda sorun olmamaktadır. Bu nedenle zeytin kızılkurdunun kimyasal mücadelesi bulunmamaktadır.”