Hemşirelere 'Ben salağım' yazdıran başhekime kötü haber!

Antalya'da, 2 hemşireye 500 kez, "Ben salağım, servisimden başka servise gittim" yazdıran Başhekim Ayşegül Alkan'ın görevine son verildi. Bakan Koca'da, "Başhekimin sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Hemşirelere 'Ben salağım' yazdıran başhekime kötü haber!

Antalya'da, Başhekim Dr. Ayşegül Alkan'ın, görev yerini terk ettikleri gerekçesiyle 2 hemşireye 500 kez, "Ben salağım, servisimden başka servise gittim" yazdırdığı iddiası üzerine Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlamıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başhekim Ayşegül Alkan'ın görevine son verildi.

"Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir"

Yaşanan skandala ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamasında, "Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi görevinden uzaklaştırıldı. Hakkında disiplin soruşturması başlatılan Başhekimin sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Hemşirelere 'Ben salağım' yazdıran başhekime kötü haber! - Resim : 1

Sağlık çalışanlarının çektikleri yetmiyormuş gibi bir de başhekim skandalı yaşandı. İddiaya göre; Antalya'nın Kumluca İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan, Sağlık Müdürlüğü yetkililerine hastaneyi gezdirirken başka bir hastaya yardıma giden nöbetçi hemşirenin yerinde olmadığını fark etti.

‘Ben salağım servisimden başka servise gittim' yazacaksın”

Alkan, bunun üzerine nöbetçi hemşireye “A4 kağıdına 500 kere ‘Ben salağım servisimden başka servise gittim' yazacaksın” dedi. Söz konusu kararın karşısında şok olan sağlık emekçisinin, 500 kere istenilen cümleyi yazdığı ancak başhekimin talimatıyla evrakı kayıttan geçiremediği iddia edildi.

Tepki gören olay meslek örgütleri tarafından da kınandı. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, olayı kınadı. “İnsan onuruna ve meslek etiğine yakışmayan bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Arkadaşımıza yapılan mobbing uygulamasıdır ve hukuk dışıdır” dedi.

Soruşturma başlatıldı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da, sosyal medya hesabından “İnsan onuruna yakışmayan bu uygulamayı yapan Başhekim hakkında derhal soruşturma başlatılarak gerekli cezanın verilmesi gerekmektedir” çağrısı yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. olaya dahil olan kişilerin ifadesinin alındığı öğrenildi.

Görevden alındı

Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlamıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başhekim Ayşegül Alkan'ın görevine son verildi.