Antalya’da orman yangını! 17 ev boşaltıldı: Alevler kontrol altına alındı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınması için ekipler müdahalesini aralıksız sürdürdü. Bölgedeki 17 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Antalya’da orman yangını! 17 ev boşaltıldı: Alevler kontrol altına alındı

Alanya'ya bağlı Dim Barajı mevkisinde dün saat 12.00 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangına müdahale kısa süre sonra başlatıldı.

17 EV TAHLİYE EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgede gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yangından 190 hektarlık alanın etkilendiğini söyleyen Yumaklı, 1 evin yandığını, 17 evin de boşaltıldığını söyledi. Yumaklı, rüzgârın yön değiştirmesinin müdahaleyi güçleştirdiğini ama yangının gücünün büyük ölçüde kırıldığını aktardı.

Antalya’da orman yangını! 17 ev boşaltıldı: Alevler kontrol altına alındı - Resim : 1

Zorlu arazi şartları nedeniyle bazı bölgelerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Jandarma ve AFAD ekipleri ile bölgedeki vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor.

 

Antalya’da orman yangını! 17 ev boşaltıldı: Alevler kontrol altına alındı - Resim : 2

YANGINA MÜDAHALE HAVA KARARDIKTAN SONRA DA SÜRDÜ

Alanya'daki orman yangınını kontrol altına almak için ekiplerin mücadelesi sürüyor. Hava karardıktan sonra helikopter ve uçakların müdahalesi sona ererken, kara ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bölgede AFAD ve ANDA arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra UMKE, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri jandarma ve belediyelere ait personel de çalışmalara destek veriyor.

Bakan Yumaklı, yangın bölgesindeki incelemelerinin ardından Gazipaşa Havalimanı’nda konuşlu bulunan insansız hava aracı (İHA) komuta merkezine geçti.

Antalya’da orman yangını! 17 ev boşaltıldı: Alevler kontrol altına alındı - Resim : 3

Yumaklı, burada Bayraktar TB2 İHA’dan gelen görüntüleri inceleyerek yangının etkili olduğu alanla ilgili bilgi aldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kontrol altına alındı.