Dost kazığının böylesi!.. 'Devletten kaçılmaz' dedi ama..!

Antalya’da polisin 'dur' ihtarına karşı koyan sürücü, kovalama sırasında yanındaki arkadaşının el frenini çekerek ‘devletten kaçılmaz’ ikazı sonrası otomobili durdurdu ve arkadaşını bırakıp kaçtı.

Dost kazığının böylesi!..  'Devletten kaçılmaz' dedi ama..!

Polis otomobile el koydu, araçta terkedilen Osman A. gözyaşlarını tutamadı.

Polisi alarma geçiren olay, dün 16.30 sıralarında Kepez ilçesi Kültür Mahallesi’nde gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, bölgede uygulama yapan polis ekipleri şüphelendikleri ve içerisinde iki kişinin bulunduğu otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Polise karşı gelen araç sürücüsü, uygulama noktasından kaçtı. Şüpheli araç ile polis arasında kovalamaca başladı. Ara sokaklara giren sürücü, iddiaya göre yanındaki arkadaşı Osman A.’nın el frenini çekerek ‘devletten kaçılmaz’ sözlerine sinirlendi.

Dost kazığının böylesi!..  'Devletten kaçılmaz' dedi ama..! - Resim : 1

Alkollü olduğu ileri sürülen sürücü yakalanacağını anlayınca otomobili sokak ortasına bırakarak kaçtı. Durum üzerine şok olan Osman A. ise polis tarafından kelepçelendi. Gözyaşlarına hakim olmayan Osman A., polise kaçma sırasında yaşadıklarını anlattı.

Polis, araç plakasına ‘dur ikazına uymamak ‘trafiği tehlikeye düşürmek’ ve 'şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak’ suçlarından bin 250 lira para cezası kesti.

Osman A. da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polisin, yaya olarak kaçan 'Mehmet' adındaki araç sürücüsünü yakalamak için çalışmaları sürüyor.

Dost kazığının böylesi!..  'Devletten kaçılmaz' dedi ama..! - Resim : 2