Ne olduğuna inanamayacaksınız!

Antalya'da üretilen bu sebzenin boyalı olduğu zannedilse de tohumu yurt dışından özel olarak getiriliyor ve doğal yollarla üretiliyor.

Ne olduğuna inanamayacaksınız!

Antalya'nın Serik ilçesinde sosyal medyadan görerek diktiği 150 kök mor karnabaharı ticari amaçlı diken Mevlüt Burunsuz, "Bu tür değişik ürünlere kaymak zorundayız artık" dedi.

Serik ilçesine bağlı Kayaburnu mahallesinde tarlasına diktiği mor karnabaharın normal doğal bir ürün olduğunu belirten Burunsuz, "Ürünümüz mor karnabahar. Bu bölgede görülmeyen bir şey. Bir arkadaşım sayesinde yurt dışından getirttim tohumunu. Burada 150 kök olarak diktim. Allah izin verirse seneye daha çok dikmek istiyorum."dedi.

Çiftçi, "Marketlerde daha çok revaçta olan bir ürün. Görenler çok şaşırıyor. Özellikle ilk defa görenler çok şaşırıyor. Bu nasıl bir şey diye. Allah izin verirse burada ticari olarak tüm çiftçilerimizin bunu görmesini istiyorum. Bu ürün benim ilk olarak sosyal medya üzerinden dikkatimi çekti. Tanesi 1 kiloyu geçer bu ürünün. 4-5 lira arasında satılıyor. Normal doğal bir üründür, kesinlikle bir sıkıntısı yoktur. Tadı ise beyazdan farklı, çok lezzetli. İnsanların bunu tadarken daha çok lezzetli bulacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Mor karnabahar faydaları nelerdir?

Beyaz karnabaharla aynı şekilde pişirilen mor karnabaharın tadı daha çok lahanayı andırır. Mükemmel bir mineral kaynağıdır.

Aynı zamanda bir brokoli çeşidi olan mor karnabahar pişirildiğinde, rengi yeşil renge dönüşür. Mor karnabaharın içerisinde yüksek miktarda antioksidan ve sülfür bileşikleri vardır ve bu nedenle vücudumuzun kansere karşı korunmasına oldukça faydalıdır.

Mor karnabahar genellikle Akdeniz Bölgesin'de yetişir ve büyüklüğü 20-50 cm arasında ağırlıkları ise, yarım kilogram ve 2 kilogram arasında değişebilir. A, B, C ve E vitaminleri bakımından oldukça zengindir.