Arabanın ön taraftaki ızgarasında parçalanmadan tam 80 kilometre yol gitmiş... Kurtulması büyük bir mucize oldu

Uzun bir araba yolculuğuna çıkan aile başlarına ne geleceğinden habersizdi. Hafif atlattıklarını sandıkları kazanın asıl boyutu gece ortaya çıktı. Izgarayı bile parçalamayan hayvan tam 80 kilometre yol almış ve kaçamamış.

Arabanın ön taraftaki ızgarasında parçalanmadan tam 80 kilometre yol gitmiş... Kurtulması büyük bir mucize oldu

İngiltere Yaban Hayatı Kurtarma ve Ambulans Servisi, Cotterell ailesinin kuşla çarpıştıklarında günü Bentworth, Hampshire'da geçirmek için Hassocks, Sussex'teki evlerinden seyahat ettiklerini söyledi.

"YOLDAN GEÇEN YAYA HABER VERDİ"

Yaşananlar hakkında konuşan aile, "Bir güvercinle çarpışmayı kıl payı atlattığımızı düşündüğümüzde Bentworth'tan yaklaşık 10 dakika uzaktaydık. Kuşu hiçbir yerde göremedik, bu yüzden kuş uçmuş olmalı diye düşündük. Güvercinin tüm gün ızgaranın arkasında mahsur kaldığına dair hiçbir fikrimiz yoktu. Aile, evlerinin önünden geçen bir yaya onları güvercinin içinde bulunduğu kötü duruma karşı uyarmasıyla her şeyi fark etti. Hemen yardım ekiplerini aradık" dedi.

Cotterell, "Yalnızca akşamları yoldan geçen bir yaya kapımızı çaldığında ızgaranın arkasındaki güvercini fark ettik, bu yüzden etrafı aradık ve Doğu Sussex WRAS yardımcı olacaklarını söyledi."

"ÇARPMA KUVVETİNDEN ÇATLAMIŞ"

Kuşu sıkıştığı yerden kurtarmaya gelen görevli, "İlk başta, ızgara sağlam göründüğü için güvercinin içeri nasıl girdiğini bile anlamadım. Ancak daha yakından incelendiğinde, ızgarada güvercinin çarpma kuvvetinden kaynaklanmış olması gereken bir çatlak görebildiniz. Orada olduğunu fark etmemiş olmalarına şaşırmadım" dedi.

Güvercin, kuruluşun veteriner tesisine götürüldü ve burada birkaç hafif yara ve olası bir köprücük kemiği kırığı olduğu tespit edildi. Yetkililer, kuşun durumunun stabil olduğunu ve tamamen iyileşmesinin beklendiğini söyledi.