Arda Güler çok sevinecek! Real Madrid yüzyılın transferleri için harekete geçti! 393 milyon euro bütçeye 2 dünya yıldızı alınacak

Milli futbolcu Arda Güler’in formasını giydiği Real Madrid, Fransız forvet Kylian Mbappe ve Manchester City’nin starı Erling Haaland’ı transfer etmek istiyor. İspanyol devinin iki futbolcuyu transfer etmek için 393 milyon euro bütçe ayırdı.

Arda Güler çok sevinecek! Real Madrid yüzyılın transferleri için harekete geçti! 393 milyon euro bütçeye 2 dünya yıldızı alınacak

İspanyol devi Real Madrid’de kadro yapılanması sürüyor. Vinicus Junior’un sözleşmesini 2027, Rodrygo’nun sözleşmesini 2028, Camavinga’nın sözleşmesini 2029 yılına kadar uzatan Real Madrid, bu kez Federico Valverde’nin sözleşmesini uzatan Madrid ekibi kadrosunu güçlendirmek için iki yıldız futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor.

 

AYRILAN BÜTÇE ORTAYA ÇIKTI

İspanyol AS’ın haberine göre Real Madrid, yakın gelecekte bu kadar sansasyonel bir çifte hamleyi gerçekleştirecek fona sahip.

Madrid takımının her iki yıldız forveti transfer etmek için 111 milyon £ (128 milyon €) nakit ve 230 milyon £ (265 milyon €) tutarında kullanılmamış kredisi var.

Arda Güler çok sevinecek! Real Madrid yüzyılın transferleri için harekete geçti! 393 milyon euro bütçeye 2 dünya yıldızı alınacak - Resim : 1

 KYLIAN MBAPPE'NİN DURUMU

Real Madrid, Mbappe'yi uzun süredir takip ediyordu ancak yıldız futbolcu son dakikada fikrini değiştirip PSG'de sözleşme uzatmayı seçene kadar neredeyse geçen yıl onunla sözleşme imzalamıştı.

Ancak Fransız milli futbolcu, sözleşmesinin 2025'e kadar geçerli olmasını sağlayacak bir maddenin devreye alınmasını istemediği için sözleşmesi 2024 yılının Haziran ayında sona eriyor.

Ancak son dönemdeki haberler, 24 yaşındaki futbolcunun yüksek maaş talepleri nedeniyle Real'in ilgisinin azaldığını öne sürüyor.

Haaland ile ilgili söylentiler ise Norveç milli takımı teknik direktörü Rafaela Pimenta'nın bu ayın başlarında Braga'ya karşı Şampiyonlar Ligi maçını izlemek için Bernabeu'da görülmesinin ardından arttı.

Ancak Pimenta, maç sonrasında 23 yaşındaki oyuncuyla ilgili herhangi bir görüşme yapılmadığı konusunda ısrar etti.

Raporlar ayrıca iki taraf arasında henüz herhangi bir toplantı yapılmadığını ve müzakerelerin yaza ertelendiğini ileri sürdü.

Arda Güler çok sevinecek! Real Madrid yüzyılın transferleri için harekete geçti! 393 milyon euro bütçeye 2 dünya yıldızı alınacak - Resim : 2

200 MİLYON EURO SERBEST KALMA MADDESİ VAR

The Athletic'te yer alan haberde Haaland'ın kontratında 200 milyon euro'luk serbest kalma maddesi olduğu belirtilirken, bu maddenin 2024'te aktif hale geleceği kaydedildi.

İKİ FUTBOLCUNUN PERFORMANSI

İngiltere Premier Lig ekibinde 71 maça çıkan 23 yaşındaki Haaland, 69 gol attı, 13 asist yaptı.

Ligue 1 ekibi Paris Saint Germain’de 275 maça çıkan futbolcu, 227 gol attı, 99 asist yaptı.