Arda Güler’in pozisyonu için “Burada penaltı yok” demişti! Beşiktaş’tan Lale Orta için flaş açıklama!

Beşiktaş, Fenerbahçe maçında Arda Güler’in düşürülmesiyle çalınan penaltı için, “Burada penaltı yok, aldatmacadan bahsedebiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde bir kişi bile buna penaltı demez. Kesinlikle sahada verilmiş yanlış karar” diyen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta’yı tebrik etti. Açıklamada, “HANIMEFENDİ’nin açık sözlü ve cesur davranışının devamlılık kazanarak TFF’nin tüm kurullarına ve yetkililerine sirayet etmesini umuyor ve diliyoruz” denildi.

Arda Güler’in pozisyonu için “Burada penaltı yok” demişti! Beşiktaş’tan Lale Orta için flaş açıklama!

Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“02.04.20023 tarihinde oynadığımız Fenerbahçe maçına neden manuel olarak atandıkları halen anlaşılamayan orta hakem ile VAR hakeminin ortaklaşa oluşturdukları penaltı kararının doğru olmadığı bütün futbol kamuoyunun mutabık kaldığı bir konudur.

Bu hususun Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Prof.Dr. Lale Orta tarafından kamuoyunun önünde açık yüreklilikle kabul edilmiş olması takdire şayandır.

Arda Güler’in pozisyonu için “Burada penaltı yok” demişti! Beşiktaş’tan Lale Orta için flaş açıklama! - Resim : 1

Cumhuriyetimizin 100. yılında, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün her iyi ve güzel şeyin kaynağı olarak gördüğü kadınlarımızın cesaretine çok iyi bir örnek teşkil eden bu davranışı nedeniyle sayın Prof. Dr. Lale Orta hanımefendiye tebriklerimizi kamuoyu önünde ifade etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

HANIMEFENDİ’nin açık sözlü ve cesur davranışının devamlılık kazanarak TFF’nin tüm kurullarına ve yetkililerine sirayet etmesini umuyor ve diliyoruz. Saygılarımızla.”

Arda Güler’in pozisyonu için “Burada penaltı yok” demişti! Beşiktaş’tan Lale Orta için flaş açıklama! - Resim : 2

NE OLMUŞTU? 

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi müsabakasının 38.dakikasında Arda Güler'in düşürülmesiyle Fenerbahçe lehine penaltı verilmişti. Çok tartışılan kararı BeIN Sports’ta yayımlanan ‘Kuralına Göre’ programında yorumlayan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta şunları söylemişti:

“Burada penaltı yok, aldatmacadan bahsedebiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde bir kişi bile buna penaltı demez. Kesinlikle sahada verilmiş yanlış karar. VAR’ın düzeltmesi gereken netlikte. VAR da hatalı davrandı, müdahale etmedi. Bu pozisyon maçın sonucunu etkilemedi, bu biraz hakem şansı. İçimizi biraz olsun rahatlattı. Art niyet yok, insani hata. Halil Umut Meler dünyada ön plana çıkmış hakemimiz. Buradan kendisi ders çıkartacaktır ve performansını olumluya doğru düzeltecektir.”