Arda Güler’in pozisyonu penaltı mı? MHK Başkanı Lale Orta son noktayı koydu! “Dünyanın hiçbir yerinde…”

MHK Başkanı Lale Orta, Fenerbahçe – Beşiktaş maçında Arda Güler’in düşürülmesiyle verilen penaltıyı değerlendirdi. Lale Orta, “Burada penaltı yok, aldatmacadan bahsedebiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde bir kişi bile buna penaltı demez. Kesinlikle sahada verilmiş yanlış karar. VAR’ın düzeltmesi gereken netlikte. VAR da hatalı davrandı, müdahale etmedi” dedi.

Arda Güler’in pozisyonu penaltı mı? MHK Başkanı Lale Orta son noktayı koydu! “Dünyanın hiçbir yerinde…”

Spor Toto Süper Lig’in 27.haftasında oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş maçına 38.dakikada verilen penaltı damga vurmuştu. Arda Güler’in düşürülmesi sonrası hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını göstermişti. Birçok hakem yorumcusu pozisyonunun penaltı olmadığını ifade etmişti.

Arda Güler’in pozisyonu penaltı mı? MHK Başkanı Lale Orta son noktayı koydu! “Dünyanın hiçbir yerinde…” - Resim : 1

LALE ORTA DEĞERLENDİRDİ

Söz konusu pozisyon hakkında Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta’dan ilk açıklama kaldı. BeIN Sports’ta yayımlanan ‘Kuralına Göre’ programında son haftaların tartışmalı pozisyonlarını yorumlayan Lale Orta, Arda Güler’e verilen penaltı için çarpıcı sözler sarf etti.

Arda Güler’in pozisyonu penaltı mı? MHK Başkanı Lale Orta son noktayı koydu! “Dünyanın hiçbir yerinde…” - Resim : 2

"ALDATMACADAN BAHSEDEBİLİRİZ"

Lale Orta şunları söyledi:

“Burada penaltı yok, aldatmacadan bahsedebiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde bir kişi bile buna penaltı demez. Kesinlikle sahada verilmiş yanlış karar. VAR’ın düzeltmesi gereken netlikte. VAR da hatalı davrandı, müdahale etmedi. Bu pozisyon maçın sonucunu etkilemedi, bu biraz hakem şansı. İçimizi biraz olsun rahatlattı. Art niyet yok, insani hata. Halil Umut Meler dünyada ön plana çıkmış hakemimiz. Buradan kendisi ders çıkartacaktır ve performansını olumluya doğru düzeltecektir.”