Arka Sokaklar'da yaprak dökümü! Ayrılıklar peş peşe!

Türk dizi tarihinin en uzun soluklu dizisi olan Arka Sokaklar'da yaprak dökümü yaşanıyor. Dizinin en başından beri kadrosunda yer alan Onur Bay'ın ayrılık kararından sonra dizinin bir diğer başarılı oyuncusu Yüsra Geyik de 15 yıl sonra projeden ayrılıyor.

Arka Sokaklar'da yaprak dökümü! Ayrılıklar peş peşe!

Türk dizi tarihinin şüphesiz en uzun soluklu dizisi olan Arka Sokaklar yeni sezonda da hayranları karşısına gelecek.

Diziyle ilgili yeni sezon anlaşmasının yapıldığı haberleri daha önce de dizi gündeminde en çok konuşulanlar arasında yer aldı. 

Ancak son gelen 2 ayrılık haberi de dizinin hayranlarını bir o kadar da üzdü. 15 yıl boyunca dizide yer alan başarılı iki oyuncu porjeden ayrılma kararı aldı.

İlk ayrılık haberi dizide Tekin karakterini canlandıran Onur Bay'dan geldi.

15 yıldır başarılı performansıyla dikkat çeken dizinin Zeliş'i Yüsra Geyik de projeden ayrılıyor.

Şimdiden çok sayıda teklif alan Geyik'in yeni adresi merak konusu oldu.

Arka Sokaklar'da yaprak dökümü! Ayrılıklar peş peşe! - Resim : 1
Zeliş karakterine hayat veren Yüsra Geyik, 15 yıl aradan sonra Arka Sokaklar'dan ayrılıyor

 

Yüsra Geyik kimdir?

Türk dizi tarihinin en uzun soluklu dizisinde 15 yıldır yer alan Yüsra Geyik, 21 Haziran 1990 tarihinde Samsun'da doğumlu.

İlkokul 1. sınıfı Samsun'da okuduktan sonra ailesinin taşınması üzerine 2. sınıfa İstanbul Ataköy'deki 60.yıl Ataköy İlköğretim Okulu'nda başladı.

Henüz dördüncü sınıftayken okullarına gelen bir tiyatro kursuyla tiyatro hayatına başladı. 

Yüsra Geyik ilk olarak Hayat Bilgisi adlı dizide oynadı. Daha sonra ise Yabancı Damat ve Afacanlar Kampı adlı dizilerde rol aldı.

Arka Sokaklar dizisinde ise Zeliş karakterine hayat veriyor. 

Türkiye'nin en uzun süren dizileri

Bizim Mahalle

Bizim Mahalle dizisi, 1994 yılında yayınlanmaya başladı 2 Nisan 2001 tarihinde ekranlara veda etti. Tam 8 yıl boyunca toplam 510 bölüm ekrana geldi. Günlük ve haftalık dizi olarak yayınlandı. Dönemin en iyi oyuncularının yer aldığı sıcacık aile dizisiydi.

Ayrılsak da Beraberiz

1999 yılında TRT ekranlarında yayınlanmaya başlayan aile dizisi, 2004 yılına dek ekranlarda yer almış ve en uzun süren diziler arasına girmeyi başarmıştır. 5 yıl boyunca toplam 490 bölümde Teoman ve Berna arasındaki çekişmeyi izlemiştik.

Mahallenin Muhtarları

Mahallenin Muhtarları dizisi 1994 yılında ekranlarda yayınlanmaya başladı. 8 yıl boyunca toplam 337 bölüm yayınlanarak en uzun süren Türk dizileri arasında yerini almıştır. Mahallenin Muhtarları 2002 yılında ekranlara veda etti.

Bizimkiler

Aynı apartmanda birlikte yaşayan ve günde onlarca olay yaşayan yedi ailenin hikayesini anlatıyordu Bizimkiler dizisi. Birbirinden harika karakterleriyle, kapıcı Caferiyle ve beceriksiz apartman yöneticisi Sabri Bey ile insanı komediden komediye sürükleyen dizide alkolik Cemil de ön plandaydı. Herkesi bir zamanlar ekranların başına kilitleyen dizi 465 bölümle beraber sevenleriyle buluşmuştu.

Kaynanalar

Anadolu hayatını bir kenara bırakarak İstanbul’a göç eden Nuri Kantar’ın hikayesini anlatan dizi, 950 bölüm çekildi. Anadolu kültüründen kopmak istemeyen ve bir yandan da İstanbul’a alışarak zengin olma hayalleri kuran şirin ailenin uçsuz bucaksız maceralarının anlatıldığı dizi, uzun sezonlar boyunca da severek izlenmişti.

Ferhunde Hanımlar

Zamanında TRT 1 ekranlarında yerini alan Ferhunde Hanımlar dizisi de listeye ilk sıradan giriş yapıyor. Tamer Karadağlı, Güven Hokna ve Hülya Gülşen Irmak gibi oyuncuların başrol oynadığı dizi, uzun yıllar boyunca bizimle birlikte oldu. Türlü maceralara eşlik eden oyuncuların oynadığı dizi tam tamına 1780 bölüm boyunca ekranlarda boy göstermiş!

Deniz Yıldızı

Deniz Yıldızı 2009-2015 yılları arasında yayınlandı. Toplam 1287 bölüm ekrana geldi.

Unutma Beni

Unutma Beni 2008-2016 yılları arasında yayınlandı. Toplam 1319 bölüm ekrana geldi.

Bizim Evin Halleri

Bizim Evin Halleri 2000-2009 yılları arasında yayınlandı. Toplam 1680 bölüm ekrana geldi.