‘Armut’un iyisini dolandırıcı yedi!

Kocaeli'de arsalarına ev yaptırma hayaliyle ‘Armut’ uygulaması üzerinden müteahhit ile iletişime geçen vatandaşlar, dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 820 bin TL dolandırıldığını söyleyen mağdur Ersin Demircan, "Kendisi bizim arazimize giderek yerle ilgili komple şovunu yaptı. Alın terimden oldum. Bu adama ulaşamıyorum. Gerekli mercilerin yardımını istiyorum. Çocuğumun rızkını almasını kabul etmiyorum. 8 tane ulaştığım mağdur var." dedi.

‘Armut’un iyisini dolandırıcı yedi!

Kocaeli'de yaşayan Ersin Demircan, Sakarya'nın Söğütlü ilçesindeki 408 metrekarelik arsasına ev yaptırmak için müteahhit aramaya başladı. Demircan, armut.com adlı siteden tanıştığı ve kendisini Ekodek Yapı sahibi olarak tanıtan M.Y. ile iletişime geçti. Demircan, M.Y.'nin teklifini kabul etti.

820 BİN TL VERDİ

 Anlaşmanın ardından arsaya giden M.Y., arazide kısa süreli çalışma gerçekleştirerek, kayda aldığı bu görüntüleri Demircan'a da gönderdi. İlk olarak Demircan'dan masraflar için 250 bin TL isteyen M.Y., çeşitli zamanlarda toplamda 820 bin TL para aldı. Geçen zamanın ardından arsasında çalışma olmadığını gören Ersin Demircan, durumdan şüphelenerek Söğütlü Belediyesi'ni aradığında ruhsat başvurusunun yapılmadığını öğrendi. Öğrendiği bilgi karşısında şok olan Demircan, M.Y. ile irtibata geçerek, artık kendisiyle çalışmak istemediğini söyledi ve gönderdiği tüm paranın hesabına yatırılmasını istedi ancak alamadı. Demircan, kendisi gibi mağdur edilen diğer vatandaşlara ulaştı. Mağdurlardan Demircan, H.İ. ile N.A., savcılığa giderek şikayetçi oldu.  

“ŞOVUNU YAPTI”

Müteahhit arayışına girdikten sonra M.Y. isimli şahısla tanıştığını anlatan Demircan, M.Y.'nin kendisine ön protokol sözleşmesi gönderdiğini, sözleşmeyi inceledikten sonra taleplerini söylediğini belirterek, “Sözleşmeyi inceledikten sonra isteklerimizi de söyledik. Akabinde bu istekleri doğrultusunda revize ederek sözleşme attı. Sonrasında kendisi bizim arazimize giderek yerle ilgili komple şovunu yaptı. Yeri düzleme yaptı, mıcırını döktürdü, kanalı kazdı. Sonra bana '250 bin TL atar mısın' dedi. 'Ne parası bu?' diye sordum. 'Ağabey yerle ilgili kanalizasyondur, altyapıyla ilgili harcadığımız para var. Ustalara da para verdik' dedi. Biz de karşı tarafa güvendik ve parayı gönderdik. Ben 250 bin TL gönderdikten sonra bu kişiyi aradım. 'Benimle arsaya geldin. Sonuçta sözleşme de attık. Bu sözleşmeyi noter huzuruna götürelim' dedim. 'Ağabey tamam geleceğim' dedi ve bizi oyalama işine girdi" diye konuştu.

BELEDİYE ‘BAŞVURU YAPILMADI’ DEDİ

Şüpheli M.Y.’nin çeşitli masraflar adı altında kendisinden sürekli para aldığını ve nihayetinde toplamda 820 bin TL para ödediğini söyleyen Demircan, “Sonrasında arsayla ilgili belediyeyi aradım. 'Bizim arsamızla ilgili bir şeyler var mı?' dedim. Başvurusu yapılmamış. Ben bu adamı aradım, 'Sen başvuruyu yapmamışsın. Benim arsamla ilgili ortada bir şey yok' dedim. Akabinde beni ustasıyla arattırdı. 'Ağabey ben kalıp ustalarını getirdim, 50 bin TL daha at' dedi. 'Kardeşim bu saatten sonra sana para göndermem. Bu binayı bir şekilde bitir' dedim. Ben orada anladım. 'Kardeşim ben seninle iş yapmıyorum, sözleşmeye bile imza atmadın' dedim. Bir hafta öncesinde de bununla ilgili her şeyi feshettim. Sonrasında 'Faturan neyse, masraf neyse bana at, faturanı ben göreyim. 820 bin TL'yi de bana gönder' dedim. Ondan sonra bu şahıs benim telefonlarımı engelledi, şu anda beni mağdur etti" ifadelerini kullandı.

“ALIN TERİMDEN OLDUM”

 Şahsa güvendiğini ve alın terinden olduğunu söyleyen Demircan, "Bu adama ulaşamıyorum. Gerekli yerlere başvurumu yaptım. Gerekli mercilerin yardımını istiyorum. Bu şahıs beni oyalıyor. Bayağı bir kaybım bar. Bana yardımcı olunmasını istiyorum. Çocuğumun rızkını almasını kabul etmiyorum. Toplamdaki mağdur sayısı benim gördüğüm kadarıyla 100'e yakın mağdur var. 8 tane ulaştığım mağdur var" dedi.

“YÜZDE 90’I YALAN”

Söz konusu arsalarda çalışma yapıldığını ancak çeşitli sebeplerle duraksamaların olduğunu söyleyen şüpheli M.Y., "Hepsine verilecek bir cevabım var benim. Pandemi oldu, sokağa çıkma yasağı oldu, kış geldi. Bir ara da ben hastalandım. Yaklaşık 2,5 ay ayağa kalkamadım. Ağır bir rahatsızlık geçirdim. Ölümden döndüm kısacası. Bu kişiler 'Geçmiş olsun' demelerine rağmen buluştular. Anlattıkları şeylerin yüzde 90'ı yalan. İşime devam etmedik istedim. Sözleşmeleri ortaya koyduk. Savcılık, 'Karşılıklı iş veren ile yüklenici arasında olur tarafını bulun. İyi niyet usulü bitirilsin' dediler ama yanaşmadılar. Yine yapacaklarını yaptılar" diye konuştu. Aynı zamanda M.Y., dolandırıcılık iddialarına ilişkin hazırladığı tüm belgeleri avukatına verdiğini de söyledi.