Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon siz de çok tehlikedesiniz. Bu tarihe kadar öğrenin

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye genelinde de kene vakalarının sayısında artış yaşanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Doğu Karadeniz'deki illerimiz Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon'da kene ısırığı vakaları artmıştı. Uzmanlar vücuda yapışan kenenin kesinlikle doktorlar tarafından çıkarılmasını öneriyor.

Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon siz de çok tehlikedesiniz. Bu tarihe kadar öğrenin

Türkiye'de havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene ısırığı vakalarında artış yaşanması bekleniyor. Dünya genelinde sivrisinek vakalarında artış yaşanması ve İngiltere'de kenelerden bulaşan yeni bir virüs bulunmasıyla birlikte Türkiye için de bu tehlike artık kaçınılmaz bir noktaya geldi. 

İÇ ANADOLU DAHA BÜYÜK TEHLİKEDE

Keneler konusunda İç Anadolu bölgesindeki illerimiz Sivas, Tokat, Çorum ve Yozgat daha ciddi tehlikede. Bu bölgeden her yıl yüzlerce kene vakası geliyor. 2023 yılının mayıs ayından sonra da ülkemizde kene vakalarında artış görülmesi bekleniyor. 

DOĞU KARADENİZ'DE DE ARTIŞ VAR

Ancak son dönemde Doğu Karadeniz bölgesinde de kene ısırığı vakalarında artış var. Geçtiğimiz yıl Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon'dan çok sayıda vatandaş kene ısırığı nedeniyle hastanelere başvurmuştu. 

ELİNİZLE ÇIKARMAYIN

Uzmanların kene hakkındaki en önemli uyarısı, keneyi elinizle çıkarmamanız yönünde. Uzmanlar ayrıca  vücuda yapışan kenenin kafasının ezilmesinin virüsü bulaştırdığını söylüyor.