Asansör bekleme derdine son veren asansör. Daha önce gördüklerinize hiç benzemiyor. Bu mühendislik harikası tam 164 yıl önce yapıldı

Asansör bekleme derdine son veren asansör, aslında günümüzden tam 164 yıl önce yapıldı. 1860 yılında icat edilen paternoster asansörü sürekli olarak çalışıyor, kapısı yok ve zemin yaklaştığında asansöre binmek isteyen kişi boş kabine binip ineceği katta iniyor. Bu sayede kimse boş asansör gelmesini beklemiyor. Çünkü birisi kabine binse bile yeni ve boş kabin saniyeler içinde kata ulaşıyor. 

Asansör bekleme derdine son veren asansör, 1860 yılında yani günümüzden tam 164 yıl önce Prag Belediye Binası'nda yapıldı ve hala kullanılmaya devam ediyor. Bu ilginç asansör, özellikle kalabalık binalarda asansör beklemeyi en aza indirgiyor.

KAPISI YOK

1860 yılında icat edilen paternoster asansörü sürekli olarak çalışıyor, kapısı yok ve zemin yaklaştığında asansöre binmek isteyen kişi boş kabine binip ineceği katta iniyor. Bu sayede kimse boş asansör gelmesini beklemiyor. Çünkü birisi kabine binse bile yeni ve boş kabin saniyeler içinde kata ulaşıyor.