Asgari ücret günlük net ve brüt ne kadar? Asgari ücret günlük kaç TL? İşte 2023 yılı asgari ücretin günlük tutarı!

2023 yılı asgari ücretin günlük tutarı, temmuz ayı zammı açıklamasının ardından merak ediliyor. Hükümet, işveren ve işçi kesimi yeniden masaya oturacak. Temmuz ayında yapılacak ara zam ile birlikte asgari ücrete güncelleme gelecek. Asgari ücretin değişimiyle birlikte pek çok alanda ücret değişikliği yaşanacak. Peki, Asgari ücret günlük net ve brüt ne kadar? Asgari ücret günlük kaç TL? İşte 2023 yılı asgari ücretin günlük tutarı!

Asgari ücret günlük net ve brüt ne kadar? Asgari ücret günlük kaç TL? İşte 2023 yılı asgari ücretin günlük tutarı!

Emekliye yapılan zammın ardından asgari ücrete tekrar zam olup olmayacağı gündemdeydi. Son 10 gündür asgari ücrette bir gelişme olup olmayacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından kesinleşen temmuz asgari ücret zammı ile ilgili çalışanlar da rahat bir nefes aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "asgari ücrete ara zam olacak mı?" sorusuna cevap verdi. Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?" sorusuna "Temmuz ayında ara zam var" yanıtını verdi.

Asgari ücrete zam görüşmeleri için hükümet, işçi ve işveren tarafı yeniden masada olacak. Görüşmelerin haziran ayında başlaması beklenirken zam oranının ne olacağı ise merak konusu. Pek çok kişi de şimdiden zam hesaplamalarına başlarken, şu an geçerli olan Asgari ücret günlük net ve brüt tutar merak ediliyor.

2023 ASGARİ ÜCRET GÜNLÜK NET VE BRÜT NE KADAR?

2023 yılı asgari ücreti yüzde 54.7 artışla 8 bin 506.8 TL olmuştu. Brüt 10 bin 8 TL'ye yükselen asgari ücretin işverene toplam maliyeti 11 bin 759.4 TL oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu  işçinin günlük asgari ücretini; 1/1/2023 -31/12/2023 tarihleri arasında (333,60) üç yüz otuz üç lira altmış kuruş olarak belirlemiştir.