Asgari ücretliye bayram ikramiyesi var mı? Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi verilecek mi? Bayram ikramiyesini kimler alabilir?

Bayram ikramiyesinde rakamlar belli oldu. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklinin rahat nefes almasını sağlayan bayram ikramiyelerine zam geldi. Milyonlarca emeklinin ve hak sahibinin yararlandığı bayram ikramiyesi bin 100 TL’den 2 bin TL’ye çıkarıldı. Peki, Asgari ücretliye bayram ikramiyesi var mı? Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi verilecek mi? Bayram ikramiyesini kimler alabilir? İşte detaylar…

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi var mı? Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi verilecek mi? Bayram ikramiyesini kimler alabilir?

Bayram ikramiyesi 2 bin liraya yükseltildi. Açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptı. Milyonlarca emeklinin faydalandığı Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesinin asgari ücretliye verilip verilmeyeceği de pek çok kişi tarafından sorgulanıyor.

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilmiyor. Bayram ikramiyeleri sadece emeklilere veriliyor.

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.