Asgari ücret belli oldu! Evli, çocuklu... İşte güncel ücret tablosu

Yıl sonu yaklaşırken gözler yeni yılda yapılacak maaş zamlarına çevrildi. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının yüzde 6-7 oranlarında üzerinde bir zam beklentisi hakim. Peki, evli ve çocuklu olanlar ne kadar asgari ücret alacak? İşte güncel tablo...

Asgari ücret belli oldu! Evli, çocuklu... İşte güncel ücret tablosu

Yıl sonu yaklaşırken gözler yeni yılda yapılacak maaş zamlarına çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarına göre değişen zam oranlarının ne kadar olacağı merak edildi.

TÜİK tarafından son açıklanan enflasyon rakamı yüzde 19,58 olunca tahmini rakam da her yıl olduğu gibi bu oranın yüzde 6-7 üzerinde bir zam oranının belirlenmesi yönünde. 

Piyasada beklenti zamların yüzde 25 veya yüzde 30 oranlarında yapılması olunca güncel tablo da ortaya çıkmış oldu. 

Mevcut sistemde asgari ücrete Asgari Geçim İndirimi de dahil oluyor. Bu rakam da çocuk sayısına ve eşin çalışıp çalışmamasına bağlı olarak değişiyor.

Asgari ücret bekar bir çalışan için 2 bin 825,90 lirayken yapılacak yüzde 25’lik bir zam bu maaşın 3 bin 532,38 liraya çıkacağı anlamına geliyor. Bu rakam eşi çalışmayan, çocuksuz biri için AGİ dahil olunca 3 bin 599 lira, eşi çalışmayan 1 çocuklu vatandaş için 3 bin 648 lira, eşi çalışmayan 2 çocuklu bir aile için 3 bin 649 lira, eşi çalışmayan 3 çocuklu bir aile için de 3 bin 767 lira anlamına geliyor.

Eşi çalışan vatandaşlardan çocuksuz olan biri için maaş 3 bin 532 lira, 1 çocuklu olan için 3 bin 582 lira, 2 çocuklu bir vatandaş için 3 bin 632 lira, 3 çocuklu bir aile için 3 bin 700 liraya çıkıyor.