Asgari ücret temmuz zammı olacak mı? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret zammı için görüşmeler ne zaman başlayacak? İşte Temmuz asgari ücret zammı açıklamaları!

Milyonların gözü kulağı asgari ücrete yapılacak ara zamma çevrildi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından çalışanlarda asgari ücret zammı beklentisi oluşmuştu. Asgari ücret temmuz zammı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama geldi. Peki, Asgari ücret temmuz zammı olacak mı? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret zammı için görüşmeler ne zaman başlayacak? Bakan Vedat Bilgin asgari ücret zammı konusunda ne dedi? İşte detaylar...

Asgari ücret temmuz zammı olacak mı? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret zammı için görüşmeler ne zaman başlayacak? İşte Temmuz asgari ücret zammı açıklamaları!

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret ara zammı ile ilgili açıklamalar gündemde! En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasının ardından kamuoyunda asgari ücret zammı beklentileri oluştu. Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağı iddiaları da sosyal medyanın gündemindeydi. Konu ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete yapılacak temmuz ara zammı için yeşil ışık yaktı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI, TEMMUZ ARA ZAMMI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşme öncesi konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etti. Bilgin, "Asgari ücrete zam temmuzda" dedi.

Ocak ayında 2023 yılı asgari ücretini açıklarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız." demişti.

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2023 yılı için asgari ücret brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olmuştu. Asgari ücretin işverene aylık maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş olmuştu.