Asgari ücret zammında son dakika haberi! 2023 asgari ücret zammında kritik açıklama "Enflasyona ezdirmeyeceğiz"

Türkiye'de milyonların beklediği asgari ücret zammı yavaş yavaş netleşmeye başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği ilk toplantıdan sonuç çıkmazken, ikinci toplantının tarihi belli oldu. Konu ile ilgili kritik açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi.

Asgari ücret zammında son dakika haberi! 2023 asgari ücret zammında kritik açıklama "Enflasyona ezdirmeyeceğiz"

Türkiye'de asgari ücret belirlenirken 6 aylık enflasyon farkı baz alınır. İlk 5 aylık enflasyon rakamları yüzde 15,26 olarak duyuruldu. 13 Haziran'da ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu resmi bir rakam açıklamazken ikinci toplantı için 19 Haziran'da tekrar bir görüşme ayarladı.

"ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

2023 asgari ücrek görüşmeleri gündemdeyken konuyla ilgili bir açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, çalışanların enflasyona ezdirilmemesinin ana ilke olduğuna değinirken Temmuz asgari ücret zammına ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu.

Milyonlarca işçi ve işverenin gündeminde asgari ücret zam oranı yer alıyor. İlk 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenecek olan asgari ücret zammında 5 aylık enflasyon farkı netleşti. Yeni asgari ücreti belirlemek için 13 Haziran Salı günü toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 19 Haziran'da ikinci kez toplanacak. Asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Asgari ücret görüşmeleri başlamış durumda. Temmuz ayı içinde bitecek ve enflasyona ezdirmemeye dönük bir yaklaşım sergileyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İLK TOPLANTIDAN SONUÇ ÇIKMADI

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun, yapılacak ara zam oranını belirlemek üzere düzenlediği ilk toplantıdan sonuç çıkmadı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Heyet Başkanı Veli Solak, "Bayramdan önce bir an önce bitmesini istiyoruz. Yarın olabilir, hemen olabilir. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz bunun Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde düzenlenmesidir. Masada herhangi bir rakam yok. Hayat koşullarına, enflasyona, zamlara uygun bir rakam ortaya çıkartılmalıdır" dedi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN 2. TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 19 Haziran saat 14.00'de ikinci toplantısını yapacak.