Aşırı sıcaklar koyunları da etkiledi. İlk buldukları gölge yere sığındılar. Fotoğraflar çok güzel

Son dönemde Türkiye'yi etkisi altına aldığı konuşulan 'Eyyam-ı Bahur' sıcakları oldukça hissedilir hale geldi. İstanbul'da etkili olan nem ile birlikte artan sıcaklardan etkilenen koyunlar, Alibey Barajı çevresinde otlarken güneşten korunmak için Mağlova Kemeri gölgesine sığındı. Koyunlar, sıcaktan korunmak için bir araya geldiler ancak verdikleri görüntüler hayran bıraktı.

Aşırı sıcaklar koyunları da etkiledi. İlk buldukları gölge yere sığındılar. Fotoğraflar çok güzel

Marmara Bölgesi için yüksek sıcaklık uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tedbirli olunması yönünde de çağrıda bulundu. Özellikle öğlen vaktinde direkt güneş altında bulunmaktan kaçınılması gerekiyor. Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası "Eyyam-ı Bahur" olarak adlandırılıyor.

Aşırı sıcaklar koyunları da etkiledi. İlk buldukları gölge yere sığındılar. Fotoğraflar çok güzel - Resim : 1

GÜNEŞTEN KAÇMAK İÇİN KEMERİN ALTINA GİRDİLER

İstanbul’da ise etkisini yüksek nem ile birlikte gösteren sıcak hava dalgası hayvanların bile sıcaktan bunalmasına neden oluyor. Otlamak için Alibey Barajına gelen koyunlar güneş ışığından korunmak için Mağlova Kemeri altında serinlemeye çalıştı. Sıcak ve kurak geçen yaz günleri nedeniyle daha önce sular altında olan Mağlova Kemeri ise tamamıyla gün yüzüne çıktı. Koyunların birbirlerine sokularak sadece gölgede durmaya çalışmaları ise renkli görüntüler oluşturdu.