Aşırı sıcaklıklar 10 gün sürecek! Ekipler uyarıyor: Güneşe ateş etmeyin

Türkiye, Afrika sıcakları etkisinde. Uzmanlar, aşırı sıcakların 10 gün daha etkili olacağını belirtti. Seyhan Belediyesi'ne bağlı ekipler, "Lütfen zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayınız; güneşe de ateş etmeyiniz" uyarısı yaptı.

Aşırı sıcaklıklar 10 gün sürecek! Ekipler uyarıyor: Güneşe ateş etmeyin

Meteoroloji uzmanları, Afrika üzerinden gelen El Nino sıcaklıklarının bugün pik seviyelere ulaşacağını belirtti. Sıcaklık mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "Aşırı sıcaklar bazı kentlerde bugün pik seviyeye çıkacak. Sonra sıcaklıklar birkaç derece düşecek. Sıcaklıklar İstanbul'da 37-38, Ankara'da 39-40, İzmir'de 42, Aydın, Şanlıurfa ve Mardin'de 45 derecelere çıkacak. Trakya'da da iç kesimlerde sıcaklıklar 40 dereceleri görecek" dedi.

 

Aşırı sıcaklıklar 10 gün sürecek! Ekipler uyarıyor: Güneşe ateş etmeyin - Resim : 2

SOĞUK SUYLA SERİNLEME ÇABASI

Termometrelerin 35 dereceyi gösterdiği İstanbul'da vatandaş kafalarından aşağı su dökerken, bazıları da Üsküdar sahilinde denize girdi.

 

“GÜNEŞE ATEŞ ETMEYİN”

Adana'da hissedilen sıcaklık 50 dereceye ulaşırken, Seyhan Belediyesi'ne bağlı ekipler, "Lütfen zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayınız; güneşe de ateş etmeyiniz" uyarısı yaptı.