Aşkelon'a bomba yağıyor: tv100 ekibi sıcak bölgede! İşte son durum

İsrail ve Hamas arasında süren çatışmaların 5. gününde tv100 ekibi de sıcak noktalardan yayınlarını sürdürüyor ve bölgeden anbean bilgileri aktarıyor. tv100 muhabiri Ebru Balıkçı ve kameraman Yetkin Torlak, Aşkelon'da Hamas'ın yoğun roket saldırılarının yaşandığı bölgedeki son durumu paylaştı. Ebru Balıkçı, bugün siren sesleri olmadan bombalamanın başladığını söyleyerek Aşkelon'da 4-5 noktadan roketler atıldığını söyledi.

İsrail ve Hamas arasındaki savaş devam ediyor. İsrail tarafından Gazze abluka altına alınırken Hamas tarafından ise Aşkelon gibi önemli kentler roketlerle bombalanıyor. tv100 muhabiri Ebru Balıkçı ve kameraman Yetkin Torlak Aşkelon’daki tüm gelişmeleri sıcak bölgeden anbean aktarıyor.

Savaşın 5. gününde Aşkelon’un yoğun bir bombardıman altında olduğunu ifade eden Ebru Balıkçı, İsrail askerlerinin uyarısı olan siren seslerinin ardından bombalamanın meydana geleceği hatırlatmasına karşın bugün Aşkelon’a Hamas tarafından hiçbir uyarı yapılmaksızın roketler atıldığının altını çizdi.

“SİREN SESLERİ OLMADAN BOMBALAMA BAŞLADI”

Ebru Balıkçı sıcak noktadan izlenimlerini şu şekilde aktardı:

“Şu anda Aşkelon’da bomba seslerini duyuyoruz. Dün de burası yine bombalanmıştı. Şu anda da yine roketler atılıyor. Düne göre roketli saldırıların çok daha fazla olduğunu söylemek mümkün.

Dün roketler atılmadan önce Demir Kubbe’den siren sesleri geliyordu ancak bugün çok hazırlıksız yakalandık. Hemen ilerimizdeki benzinlikte bir şeyler yemek için durmuştuk fakat siren sesi duymadan roketleri duyduk gökyüzünden ve sonra da bomba sesleri geldi.

Sürekli gözümüz gökyüzünde. Dün Hamas’tan uyarı vardı buranın bombalanacağına dair, bugün ise çok sürpriz şekilde geldi.

“AŞKELON’DA 4-5 NOKTADAN ROKET SESLERİ GELİYOR”

Çok yoğun bir şekilde her taraftan roketler düşüyor. Aşkelon’un üzerinde 4-5 noktadan roket seslerini duyuyoruz. Uyarı ve siren sesi olmaksızın bombalama yapılıyor.

Roketler atıldıktan sonra Aşkelon’a girdiğimizde birçok yerin alev altında olduğunu ve araçların kullanılamaz halde olduğunu görmüştük ki dün çok sayıda roket havada imha edilmişti. Bu kez ise dumanlar bir anda yükseldi.