Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'dan ilk kez tv100'de açıkladı! İttifak genişleyecek mi?

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Dr. Sinan Oğan adaylığının açıklanmasının ardından ilk kez tv100'e yaptığı açıklamada "Türkiye Başkanlık Sistemi ile yönetilmemelidir. Türkiye layıkıyla parlamenter sisteme geçmelidir. Bunun öylesi böylesi yok. Biz bu sistemi terk edeceğiz ve gerçek anlamda parlamenter sisteme döneceğiz." dedi. "İttifak genişleyecek mi?" sorusuna "Elbette var" yanıtını verdi.

Zafer Partisi öncülüğünde kurulan Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan olarak açıklandı. Oğan adaylığının açıklamasının ardından ilk kez Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına açıklamalarda bulundu.

Sinan Oğan'ın açıklamalarından satır başları:

"FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK"
Sürecin en başında, ortada ittifaklar yokken Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ ile bir araya geldik ve beraber hareket etmemizin Türk milletinin, Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin faydasına olacağına konusunda fikir birliğine vardık.

"TÜRKİYE'NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK İTTİFAKIYIZ"
Bugüne geldiğimizde Türkiye’nin üçüncü büyük ittifakının açıklanmasını sağlamış olduk. Ata İttifakı’nı oluşturan partilerin yanı sıra Yargıtay’da kayıttan geçmiş 6 siyasi partimizin de Türkiye İttifakı nezdinde bu ittifakın içerisinde olduğunu ifade etmem lazım.

"MİLLETİN ÖNÜNE SEÇENEK SUNMAK GEREKİYORDU"
Birçok insan bizi aradı “Bizi seçeneksiz bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz” dedi. Türk milletinin önüne bir seçenek sunmak gerekiyordu.

"ÜLKENİN YÖNETİMİNE TALİBİZ"
Biz Türk milliyetçilerinin, vatanseverlerin bu ülkeye yeni bir vizyonla, yeni bir misyonla, Atatürk’ün kurmuş olduğu ve üzerinden 100 sene geçen Cumhuriyetimizi gelecek yüz yıllara taşıyacak yönetim anlayışı ve vizyonuyla bu ülkenin yönetimine talibiz

"PARLAMENTER SİSTEME DÖNECEĞİZ"
Türkiye Başkanlık Sistemi ile yönetilmemelidir. Türkiye layıkıyla parlamenter sisteme geçmelidir. Bunun öylesi böylesi yok. Biz bu sistemi terk edeceğiz ve gerçek anlamda parlamenter sisteme döneceğiz. Bunun için bir miktar süreye ihtiyaç var.

"HDP KARARI KESİNLİKLE SİYASİ"
HDP kapatılsa, yardımı kesilseydi HDP seçmeni Altılı Masa’nın yanına gidecekti. HDP’ye can simidi uzatılmasıyla beraber hükümet HDP ile pazarlık yapabileceğine dair bir demet çiçek verdi, pazarlık kapısı araladı. Bu karar kesinlikle siyasi.

İTTİFAK GENİŞLEYECEK Mİ?
Ardor’un “Ata İttifakı’nın genişleme ihtimali var mı?” sorusuna “Elbette var. Sayın Sarıgül ile çok yakın görüşüyoruz. Birkaç defa görüştük. Çok saygı duyduğum bir siyasetçi. Ata İttifakı bir çekim merkezi haline geldi. Türk milletinin sağlam, zinde güçleriyle beraber olmak isteyen her partiye kapımız açık”