Atatürk anıtına çiçek bıraktıkları için para cezası kesildi

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin iki yöneticisine, Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıldönümünde Ata’nın huzuruna çıkıp çiçek bıraktıkları için Karacasu Kaymakamlığı'nca para cezası verildiği ortaya çıktı.

Atatürk anıtına çiçek bıraktıkları için para cezası kesildi

Aydın Karacasu'da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Halil Erdaş ile bir önceki dönem başkanı İsa Çetin, Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıl dönümünde Atatürk Anıtı'na gitti. İkisi de saygı duruşunda bulunup anıta bir demet kır çiçeği bıraktı.

Sözcü'nün haberine göre hem Erdaş'a hem Çetin'e, Karacasu Kaymakamlığı Kabahatler Kanunu'na aykırı davrandıkları için 392'şer lira ceza kesti.

Erdaş, "“Kaymakamlıktan bize yazılı izin verildi. Aynı gün öğlen izin iptal edildi. Biz de kurumsal değil bireysel olarak Atatürk'ün huzuruna çıkmak, saygı duruşunda bulunmak istedik. Bir demet çiçek alıp Ata'mızın huzuruna çıktık. Saygı duruşunda bulunduk, çiçeğimizi sunduk. Ertesi gün Kabahatler Kanunu'na aykırı davranışta bulunduğumuz belirtilerek 392'şer lira ceza kesildiğine ilişkin makbuzlar geldi." diye konuştu.