Atlı Köşk zaferi

'600 milyon dolarlık Atlı Köşk'te hakkım var' diyen Sevilay Sabancı Çınar, ailesine açtığı tapu iptali ve tescil davasını kazandı. Ancak aile avukatları 'Çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor.' dedi.

Sabancı Holding’in kurucusu merhum Hacı Ömer Sabancı’nın 43 yıl önce vefat eden oğlu İhsan Sabancı’nın Nevin Tenik ile evlilik dışı ilişkisinden dünyaya geldiğini iddia eden Sevilay Sabancı Çınar, mahkeme kararıyla Sabancı Ailesi’ne mirasçı olarak eklendi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Atlı Köşk’ün Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. adına olan tapu kaydının 1/48 hissesinin iptaline karar veren istinaf mahkemesi, Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü lehine olan intifa hakkının iptaline karar verdi, mahkeme ayrıca Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü’nün 5 bin liralık ecrimisil bedelini faiziyle birlikte Sevilay Sabancı Çınar’a ödemesine hükmetti.

İstinaf itirazı haklı buldu

Atlı Köşk için tapu iptali ve tescili, kullanım hakkı ve haksız işgal tazminatı talepleri ise reddedildi. Sevilay Sabancı Çınar, mahkemenin aleyhine verdiği karara itiraz etti. İstinaf ise itirazı haklı buldu.

Üst mahkeme, tapu kaydının 1/48 hissesinin iptaline ve üniversiteye verilen kullanım hakkını da iptal edilmesine karar verdi. Ancak istinaf, tazminat bedelini düşürdü. Rektörlüğün davacı kadına 5 bin tl haksız işgal tazminatını faiziyle ödemesine hükmedildi.

Sevilay Sabancı Çınar’ın avukatı Dr. Çağrı Bağatur, “Mahkeme kararına göre Atlı Köşk’ün artık Sabancı Müzesi olarak kullanılması mümkün değildir, yeni davalar açacağız ” dedi.

Aile haberi yalanladı

Atlı Köşk ve mülkiyet durumuna ilişkin davayla ilgili çıkan haberler yalanlandı. Açıklamada, ''İstinaf mahkemesi, atlı köşk’ün tapusunun sadece 1/48’inin iptaline karar vermişse de bu karar henüz nihai, kesin, uygulanabilir bir karar değildir. nitekim bu karar yargıtay nezdinde tekrar ele alınacaktır. yargılama süreci devam etmektedir.' denildi.