Denizlerde balık avı yasağı başladı! Balık fiyatları artacak, artık tezgahlarda hamsi, istavrit, mezgit olmayacak!

Balık avı yasağı başladı. 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu, 15 Nisan (bugün) itibariyle sona erdi. Marmara ve Karadeniz'de profesyonel tekneler ile balık avlanamayacak. Küçük kayıklar için ise bir kısıtlama olmayacak.

Denizlerde balık avı yasağı başladı! Balık fiyatları artacak, artık tezgahlarda hamsi, istavrit, mezgit olmayacak!

Denizlerde balık avı yasağı resmen başladı. Bu tarihten itibaren Marmara ve Karadeniz'de profesyonel tekneler ile balık avlanamayacakken, küçük kayıklar için ise bir kısıtlama bulunmuyor.

15 Nisan Cumartesi başlayacak olan yasak sonrasında denizlerde; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanılamayacak.

Denizlerde balık avı yasağı başladı! Balık fiyatları artacak, artık tezgahlarda hamsi, istavrit, mezgit olmayacak! - Resim : 1

BALIK ÇEŞİTİ AZ, FİYATLAR İSE YÜKZELECEK

Av yasağı ile birlikte tezgahlarda balık çeşitliliği azalacak , fiyatlar ise yükselecek. Vatandaş av yasağı ile birlikte tezgahlarda hamsi, istavrit, mezgit gibi balıkları göremeyecek.

HER YIL UYGULANIYOR

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, sürdürülebilir avcılığın temin edilmesi ve balık popülasyonunun korunması için her yılın belirli dönemlerinde av yasağı uygulanıyor.