Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri olağanüstü toplanıyor: Gündem İsrail-Hamas savaşı…

İsrail-Hamas savaşını görüşmek için bugün Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri bir araya gelecek. Toplantı video konferans ile yapılacak.

Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri olağanüstü toplanıyor: Gündem İsrail-Hamas savaşı…

İsrail ve Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları arasında devam eden çatışmalar şiddetini artırıyor.

İsrail'in olası kara harekatı söz konusuyken, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne bomba yağmaya devam ediyor.

Bölgeye İsrail'in saldırılarında 2 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Yaşanan gelişmeler ışığında bölgeye dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

AB LİDERLERİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, X hesabından yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey Hamas'ın İsrail'e yönelik vahşi terör saldırılarını haklı gösteremez. İsrail halkıyla tam dayanışma içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Michel, İsrail'in kendini savunma hakkını uluslararası hukuka uygun şekilde kullanması gerektiğine işaret etti.

"Ortaya çıkan trajedinin Avrupa için birçok sonucu var" değerlendirmesini yapan Michel, ortak bir tutum, net bir eylem planı belirlemek için AB liderlerini olağanüstü toplantıya çağırdığını duyurdu.

AB Konseyinden yapılan açıklamada, AB liderlerinin olağan toplantıları için 26-27 Ekim'de Brüksel'de bir araya geleceği, konunun önemi nedeniyle öncesinde olağanüstü bir zirve planlandığı ve lojistik nedenlerle video konferansla düzenleneceği belirtildi.