Avrupa Birliği’nin İsrail kararı… Avrupa ülkesinden sert tepki geldi! “Bu bir ihanettir”

Avrupa Birliği’nin Filistinlilere yönelik kalkınma yardımlarını dondurmasının ardından İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz, karara sert sözlerle tepki gösterdi. Diaz, bu durumun ihanet olduğunu ifade ederek, "Avrupa, bütün bir halkı cezalandırmak yerine barış için uluslararası eyleme öncülük etmeli" görüşünü paylaştı.

Avrupa Birliği’nin İsrail kararı… Avrupa ülkesinden sert tepki geldi! “Bu bir ihanettir”

İsrail ordusunun, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı operasyonun ardından Gazze ve Batı Şeria'ya saldırıları devam ediyor. Filistin, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 704 kişinin öldüğünü, yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını açıkladı.

Öte yandan, bölgede gerilim devam ederken; Avrupa Birliği'nin (AB) Filistin hakkında aldığı kararlar ise eleştirisi konusu oldu.

Avrupa Birliği’nin İsrail kararı… Avrupa ülkesinden sert tepki geldi! “Bu bir ihanettir” - Resim : 1

"AVRUPA'NIN KENDİ KURUCU İLKELERİNE İHANET"

İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Avrupa Birliği Komisyonu'nun, kalkınma yardımlarında ödemeleri dondurma ve bu tür projeleri gözden geçirme kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Söz konusu alınan kararı, "çok çirkin" olarak nitelendiren Bakan Diaz, bu durumun, "Avrupa'nın kendi kurucu ilkelerine gerçek bir ihanet olduğunu" ifade etti.

"AVRUPA BÜTÜN HALKI CEZALANDIRMAK YERİNE BARIŞ İÇİN ÖNCÜLÜK ETMELİ"

Yolanda Diaz, Komisyona kararı düzeltme çağrısında bulunurken, "Avrupa, bütün bir halkı cezalandırmak yerine barış için uluslararası eyleme öncülük etmeli." görüşünü paylaştı.

Yerel basındaki diplomatik kaynaklara dayandırılan haberlere göre, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, kararın, üye ülkelere danışılmadan alındığına dikkati çekerek, Komisyon'daki muhataplarına karardan duyulan memnuniyetsizliğini iletmişti.