Avrupa 'Biz hazırlanmaya başladık' diye duyurdu. Türkiye'nin de hazırlanması lazım. Geriye sadece 12, 11, 10, 9, 8, 7 gün kaldı

Avrupa'da son vuran soğuk hava dalgası nedeniyle ertelenen sıcak hava dalgasının haziran ayı itibariyle kesin olarak sıcaklıkları yükseltmesi bekleniyor. Avrupa, haziran ayı için sıcaklıklara hazırlanmaya başlarken, Türkiye'de de haziran ayına girmemize sadece 12 gün kaldı.

Avrupa 'Biz hazırlanmaya başladık' diye duyurdu. Türkiye'nin de hazırlanması lazım. Geriye sadece 12, 11, 10, 9, 8, 7 gün kaldı

El ninoyu karşılamaya hazırlanan Avrupa ülkeleri, son soğuk havaların keyfini çıkarıyor. Normalde mayıs ayı sonunda yüksek sıcaklıkları karşılamayı bekleyen Avrupa ülkeleri, son soğuk hava dalgası nedeniyle sıcak havaları haziran ayında beklemeye başladı. 

HAZİRAN ARTIK KESİN GİBİ

Avrupa'da haziran ayında sıcaklıkların aniden yükselmesine ise artık kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle Avrupalı insanlar şimdiden ya tatil planı yapmaya başladı ya evlerindeki klimaları bakım yaptırıyorlar ya da bahçelerinde serin yerleri hazırlıyorlar. 

TÜRKİYE'NİN DE HAZIRLANMASI LAZIM

Yüksek sıcaklıkların birçok sıkıntı yaratması beklenen Türkiye'nin de haziran ayının başlarından itibaren etkili olacak sıcaklıklara karşı önlem alması gerekiyor. Aksi takdirde büyük sorunlar her birimizi bekliyor olacak.