Avrupa'dan güzel haberler peş peşe geliyor

Avrupa genelinde, koronavirüs salgınının yayılma hızı yavaş yavaş düşerken, çeşitli ülkeler kısıtlamaları gevşetmeye başlıyor.

Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki küçük dükkanlar açılacak ve 15 Nisan'da Danimarka'da okulların açılacağı belirtildi.

Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn, rakamlardaki olumlu eğilimin sürmesi halinde, hafta sonundaki Paskalya'dan sonra 'aşama aşama normale dönülebileceğini' söyledi.

En olumsuz etkilenen ülkelerde bile iyimser olmak için bazı nedenler var. İtalya'dan gelen haberler kısıtlamaların 4 Mayıs'tan sonra gevşetilebileceğine işaret ediyor. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de parlamentoda yaptığı konuşmada, ülkenin nihayet salgının en kötü noktasını aşıyor olabileceğini kaydetti.

Ancak, insanların sevdiklerini ziyaret ettikleri Paskalya Bayramı hafta sonuna ilişkin kaygılar sürüyor. Portekiz, halkın resmi belgeleri olmadan mahallelerini terk etmelerini yasakladı.

Ve AB de hala salgının yarattığı ekonomik krizle nasıl başa çıkılabileceği konusunda uzlaşamadı. Maliye Bakanları, bugün bir kurtarma planı üzerinde uzlaşmak için telekonferansla bir toplantı yapacak.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, ülkesindeki sokağa çıkma kısıtlamalarının Nisan sonundan itibaren gevşetilmeye başlatılabileceğini söyledi.