Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı yurda döndü.

Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü

Bu sezon Milletler Ligi’nin kazanan Türkiye’nin gururu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nın final maçında Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları 5 set sonucunda rakibini 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü - Resim : 1

TARİHE GEÇEN BAŞARI

Tarihi bir başarıya imza atan Filenin Sultanları 1999'dan sonra ilk kez Milletler Ligi - Avrupa Şampiyonası dublesi yapan ilk takım olmuştu.

Avrupa şampiyonu olan millileri taşıyan uçak  İstanbul'a iniş yaptı. İstanbul Havalimanı'nda şampiyonlar coşkuyla karşılandı. Filenin Sultanları'nı taşıyan uçağa itfaiye araçlarının sirenleriyle karşılama de yapılırken, sonrasında Türk bayraklarıyla donatılmış 'follow me' araçları eşlik etti.

EDA ERDEM: AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDAN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayağının tozuyla açıklamalarda bulunan takım kaptanı Eda Erdem Dündar, “Cumhuriyetimizin 100. yılında çok iyi bir sezon geçiriyoruz. Çok şükür Avrupa Şampiyonası'ndan da alnımızın akıyla çıktık. Çok iyi bir ekibiz. Çok yoğun duygularla geçen bir maç oldu. Ülkemizin bizi desteklediğini görmem çok mutlu ediyor. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü - Resim : 2

BAŞKAN ÜSTÜNDAĞ: BU GURUR DEVAM EDECEK

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise, “Ülke tarihinde bir ilki yaşadık. Çok mutluyuz. Bu ülkeye güzel şeyler yaşattıysak ne mutlu bize. Almadığımız bir kupa kaldı. İnşallah olimpiyatta şampiyon olacağız. Bizi yalnız bırakmayan tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. Bu ülkenin gururu olduk. Bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Bu başarı kolay olmadı. Kulüplerimizin, antrenörlerimizin ve bütün paydaşların büyük katkısı var. İnşallah bunun devamı gelecek. Bu takım olimpiyatlarda da büyük derece elde edecek. Bu gurur devam edecek” dedi.

Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü - Resim : 3

SANTARELLI: BU MUHTEŞEM GÜN İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Başantrenör Daniele Santarelli ise şunları söyledi:

"Harika bir gün bizim için. Çok mutluyuz, bu muhteşem gün için takımım adına çok mutluyum. Bizim için harika bir yaz oluyor. Takımımın yaptığı işten çok mutluyum. Bu ülkeyi gururlandırıp, sevindirdiğimiz için çok mutluyum. Umarım bu şekilde devam eder. Böyle bir yaz olacağını biliyordum. Türkiye'deki voleybolun ne kadar üst bir seviye olduğunun farkındaydım. İlk geldiğim gün takıma bu hayatınızın en güzel yazı olabilir demiştim."

Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü - Resim : 4

Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü - Resim : 7

Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü - Resim : 8