Avrupa'da resmi kaynaktan nokta tarih verildi. Türkiye'yi de etkileyebilir. Şimdiden herkesin haberi olsun

Avrupa'nın resmi meteoroloji kurumu olan Met Ofis'ten güncel hava durumu haritalarına ilişkin çok önemli bir açıklama geldi. Avrupa'yı ilgilendirdiği kadar Türkiye'yi de ilgilendiriyor. Kar yağışı hakkında açıklama yapan kurum, nokta tarih verdi. Avrupa'da 25 Aralık tarihinde bekleniyor. Türkiye'nin de bu kar yağışından etkilenmesi muhtemel gibi görünüyor. Şimdiden herkesin haberi olsun.

Avrupa'da resmi kaynaktan nokta tarih verildi. Türkiye'yi de etkileyebilir. Şimdiden herkesin haberi olsun

Avrupa'nın resmi meteoroloji kurumu olan Met Ofis'ten güncel hava durumu haritalarını inceledi. Çok önemli bir açıklamada bulundu. Avrupa'yla birlikte ülkemizi de yakından ilgilendiren bu açıklamaya göre, kar yağışı için nokta atışı bir tarih verildi. Raporlara göre, 25 Aralık tarihinde Avrupa'nın pek çok bölgesinde kar yağışı bekleniyor. Bu yağıştan ülkemizin de etkilenebileceği tahmin ediliyor. 

Avrupa'da resmi kaynaktan nokta tarih verildi. Türkiye'yi de etkileyebilir. Şimdiden herkesin haberi olsun - Resim : 1

BEYAZA BOYANACAK

25 Arlık'ta kar yağma ihtimali bu yıl ortalamanın üzerinde görünüyor; pek çok Avrupalı artık büyük günde beyaz örtüye bürünmeyi umuyor. Haritalara göre, kuzeye daha olan bölgelerde kar ihtimali daha yüksekken daha güneyde kalan bölgelerde kar yağışı yerine şiddetli sağanak yağış görülebilir. 

Avrupa'da resmi kaynaktan nokta tarih verildi. Türkiye'yi de etkileyebilir. Şimdiden herkesin haberi olsun - Resim : 2

YIL BAŞINA KADAR KARARSIZ BİR HAVA

20 Aralık'tan 3 Ocak'a kadar süren uzun vadeli tahminde, tahminci koşulları muhtemelen "kararsız" olacak. Açıklamada, "Kar ve buz gibi tehlikelerle birlikte daha soğuk havaların yaşanma ihtimali, Aralık ayı sonlarında ve Yeni Yıl dönemine doğru artacak" denildi. Ancak 25 Aralık'ta kar yağışı için umut olsa da hava uzmanları koşulların "ılıman ve yağışlı" kalma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi.